Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Május 22. 14:53, vasárnap | Sport

Contador már több mint három perccel vezet

Contador már több mint három perccel vezet

A venezuelai José Rujano nyerte meg a Giro d’Italia 13. szakaszát, amelynek befutója az ausztriai Grossglockneren volt. A Rujano mögött másodikként célba érő Alberto Contador több mint hárompercesre növelte előnyét az összetett éllovasa

A kellemes Adriai-tenger-parti tekerést követően többen is feladták a versenyt, a gyors lábú emberek „lemondtak” a kemény hegyi szakaszokról, így Cavendish, Petacchi, Hondo, Renshaw, Belletti és Ventoso sem vágott neki a 13. etapnak, amely 167 km után Ausztria legmagasabb hegyén, a Grossglockneren ért véget. A csúcsra nem kellett feltekernie a mezőnynek, ám a 2137 méteres befutó így is keménynek bizonyult, főleg, hogy az esős időjárás sem fogadta kegyeibe a versenyzőket.

Contadornak remek alkalom volt ez előnye növelésére, ami sikerült is neki. Mintegy 8.5 kilométerrel a vége előtt robbantott, és csak a venezuelai Rujano tudta tartani vele a lépést. Jutalma szakaszgyőzelem lett, Contador ugyanis tökéletesen megelégedett azzal, hogy riválisaira több mint másfél percet vert, az összetettben második helyen álló Nibali is már 3 percen kívül van hozzá viszonyítva. A spanyol kiválóság a pontversenyben és a hegyi trikóért folyó versengésben is az élre állt, a legjobb fiatal továbbra is a cseh Roman Kreuziger.

Címkék: bicikli, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.