Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 10. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában egy német nő Hévízen

Csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában egy német nő Hévízen

Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Pirger Csaba közölte: az 50 éves nő tavaly nyáron Balatonlellén vásárolt tíz hat-nyolc hetes francia buldog kölyökkutyát, majd később ismeretlen helyen további nyolc kölyköt, de egyiknek sem voltak papírjai az eredetéről, sem a kötelező oltásokról. Az ebeket a többnapos magyarországi utazgatása során három gyöngyvászon hordozótáskában tartotta, így jelentkezett be egy hévízi szállodába is.

Másnap a hotel alkalmazottai fedezték fel a vádlott távollétében, hogy a szobájában a kölykök részben szabadon, részben az ürülékükkel, vizeletükkel szennyezett táskákban voltak, de ivóvíz és élelem nem volt előttük. A helyszínre hívott rendőrök az ebeket lefoglalták, majd az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kutyák állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeztek és mikrochipet sem ültettek be a bőrük alá.

Napokkal később a nő az először vásárolt kutyák eladójától állatorvosi kezelések igazolásaival ellátott állategészségügyi kiskönyveket szerzett be, amelyeket bemutatott a rendőrségen. Kiderült azonban, hogy az okiratokban az igazolások hamisak voltak.

A vádlott azzal, hogy a kutyákat elhanyagolt állapotban, szűk helyre, a kórokozók elszaporodását okozó, szennyezett körülmények közé bezárta, az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. A Keszthelyi Járási Ügyészség ezért állatkínzás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.