Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 08. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Csaknem nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg és kínálta eladásra egy férfi

Az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártyaadatokkal kereskedő férfi elleni nyomozást fejezett be a rendőrség.

A 33 éves G. Adrián 7844 - nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott - bankkártya adatait szerezte meg, majd kínálta eladásra különböző darknetes piactereken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, hogy az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges információkat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén.

A nyomozók megállapították, hogy G. Adrián jelen volt a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken. A győri férfi nemcsak bankkártyák, hanem PayPal-fiókok adataival is rendelkezett, az információkat saját maga is felhasználta különböző online vásárlások során.

A rendőrség vádemelési javaslattal küldte el az iratokat az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.