Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Október 09. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Családokért felelős államtitkár: a család a nemzet alapja

Családokért felelős államtitkár: a család a nemzet alapja

A család a nemzet alapja, ezért is építettek ki 2010 óta olyan családtámogatási rendszert, amely minden élethelyzetben segítséget nyújthat a családoknak - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a Fejér megyei Dinnyésen.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által harmadik alkalommal megrendezett A szeretet ízei program átadó ünnepségén Hornung Ágnes rámutatott: azon dolgoznak, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen Magyarországon. Úgy vélte, hogy jó úton járnak, mert az elmúlt időszakban a gyermekvállalási kedv több mint 30 százalékkal nőtt, miközben a szülőképes nők száma 20 százalékkal csökkent.

Közölte, hogy Magyarország nemcsak ebben jár élen az Európai Unióban, hanem a házasságkötések számában is, amely megduplázódott az elmúlt tíz évben.

Utóbbi azért is fontos, mert ez adja a családok alapját - tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a nagycsaládoknak a családtámogatási rendszerben külön is segítenek, számos kedvezmény érinti őket. Példaként említette a négy- vagy többgyermekes édesanyák szja-mentességét, amely élethosszig tart.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke hangsúlyozta, hogy súlya van az adományozási kezdeményezésüknek, hiszen nem csak egymást támogatják, hanem azokat is, akiket az élet jobban sújt. Mint mondta, az emberi szeretet annál fontosabb, minél nagyobb a veszély, ezért hívták meg kárpátaljai barátaikat.

Jelezte, hogy idén 93 szervezettől érkezett felajánlás, így három tonna "üvegbe zárt szeretetet" tudnak átadni hét szervezetnek (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat, Együtt Mindannyiunkért Alapítvány, Ágota Alapítvány, NOE Budapest-Óbuda-Békásmegyeri Csoport, Egyszülős Központ).

Victor Katalin a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős elnöki tanácsadója, aki ötgyermekes édesanyaként 27 éve tagja a NOE-nak, azt mondta, hogy a nagycsaládok állandó időhiányban szenvednek, ezért is kiemelkedő a sok adomány, hogy készítőik időt szakítottak a befőttek elkészítésére.

A rendezvényen a NOE kárpátaljai és hazai nagycsaládosoknak 2920 üveg befőttet, savanyúságot adott át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: