Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Október 20. 09:02, csütörtök | Helyi

Csalókra figyelmeztet a NAV

Csalókra figyelmeztet a NAV

Új módszerrel próbálkoznak a csalók, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ezúttal telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek a gyanútlan ügyfelektől adatokat, nemritkán pénzt.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy nem hajt be áram- és gázdíjtartozást! Mielőtt elkezdődik egy NAV-végrehajtás, szinte mindig megelőzi egy hivatalos levél, amelyben a hatóság felszólítja az adózót elmaradása befizetésére. Nem tartozik a NAV feladatai közé – a kukadíjon kívül – a rezsitartozás, így sem az áram-, sem a gáztartozás behajtása. Ezeket polgári jogi követelésekként a bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan. A NAV munkatársai, ha esetleg személyesen keresik fel az ügyfelet, minden esetben szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.