Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Március 25. 15:21, csütörtök | Helyi

Csalókra figyelmeztet a rendőrség

Csalókra figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy főként Android rendszerrel működő készülékeken, SMS-üzenetekben egy csomagküldemény rövid időn belüli érkezésére emlékeztetik a címzettet.

Az üzenet egy linket tartalmaz, amelyet megnyitva valamely csomagküldő szolgálat arculati elemeivel ellátott weboldal jelenik meg, azonban ott semmilyen funkció nem érhető el.
Az oldal egyetlen célja hogy az óvatlan látogató telefonjára, egy kártékony kódot tartalmazó alkalmazást telepítsen, amelynek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek az eszközön tárolt adatokhoz. Mivel az alkalmazás feltelepíti saját magát a telefonokra, ezért akár a netbank-applikációban tárolt adatokhoz is hozzáférhet.


A baj elkerülése érdekében a rendőrség az alábbi tanácsokat javasolja:
❗ Amennyiben csomagküldőtől érkezik SMS, gondja mindenki végig, hogy rendelt-e egyáltalán bármit online, és azzal kapcsolatban vár-e tájékoztatást! Ha igen, akkor is csak abban az esetben nyissa meg az üzenetet, hogyha attól a csomagküldőtől jön, akitől a megrendelt terméket várja!
❗ Ha nem adott le rendelést, törölje az üzenetet, és semmiképpen se kattintson az abban szereplő linkre!
❗ Ha esetleg mégis telepítetted a vírust, mielőbb végezze el a telefon gyári visszaállítását!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.