Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy bár csalódásként élte meg, nem tartja kudarcnak a magyar válogatott csoportkörös búcsúját a vasárnap befejeződött németországi Európa-bajnokságon.

"Amiatt, hogy nem jutottunk tovább, természetesen csalódott vagyok, de azt hiszem, nem szabad kudarcként tekinteni az eredményekre, nem történt dráma, nem estünk vissza az induló 2018-as szintre, papírforma-eredmények születtek a mérkőzéseinken. Ez a csapat nemcsak nekem, hanem úgy látom, a szurkolóknak is már bizonyította a múltban, hogy van benne fantázia. Ahhoz azonban, hogy ezt a játékosaink a jövőben is bizonyítani tudják, két lábbal a földön kell maradniuk, alázattal és szorgalommal kell dolgozniuk a klubjaikban, a szövetségi kapitánynak pedig folytatnia kell a tervszerű építkezést, a keret magjának szélesítését" - értékelt a sportvezető, aki szerint "az elmúlt évek következetes munkájának és a tervszerű csapatépítésnek köszönhetően" a nemzeti együttes olyan eredményeket ért el az elmúlt másfél évben, melyek feljogosították arra, hogy az Eb-re a továbbjutás céljával utazzon.

Csányi úgy vélte, amíg a Nemzetek Ligájában és az Eb-selejtezőkön a játékosok többsége egészségesen és jó formában érkezett a válogatottba, amelynek minden sikerült, amikor erőn felül teljesítve borította a papírformát, addig a kontinensviadalon többen sérültek voltak, a szokásos kezdőcsapatból néhányan meccshiánnyal érkeztek, és nem voltak jó formában lévő helyettesek, továbbá a korábban nem tapasztalt egyéni hibák és játékvezetői tévedések is befolyásolták az eredményeket.

"Betonbiztos szerződés köti a szövetséghez 2025 végéig. - szögezte le Marco Rossi jövőjével kapcsolatban Csányi. - Így kettőnk között fel sem vetődött a sajtóban megjelent kapitánykérdés. A szövetségi kapitánnyal idestova hat éve dolgozunk együtt, folyamatosan jó munkát végez, teljes a bizalom iránta szakmai és emberi szempontból is. Úgy gondolom, és a beszélgetéseink alapján mondhatom, ő is tudja, hogy a sikerek mellett voltak hibái neki is, és az irányítása alá tartozó játékosoknak is. De az összkép, különösen az utóbbi három év teljesítménye és az elért fejlődés nem kérdőjelezhető meg. Jó úton járunk, és bár az Európa-bajnokság a várakozásunk alatt alakult, szerintem van okunk az óvatos bizakodásra a következő másfél évre".

Az MLSZ elsőszámú vezetője a soron következő nagy torna, a 2026-os világbajnokság selejtezőjéről úgy vélekedett, "gondolkodhatunk a kijutásban". Európából 16 ország vehet részt az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában sorra kerülő eseményen, a magyarok pedig a világranglistán jelenleg a 18. helyen állnak a kontinens csapatai között.

"Csak hallatlan szorgalommal, alázattal, töretlen győzni akarással lehet esélyünk egy-egy mérkőzés megnyerésére. Mindehhez egészséges játékosokra, a klubcsapatokban rendszeres játékra, jó formára van szükség, és egy nagy adag szerencse sem árthat. Őszintén látni kell azonban két meghatározó tényt. Egyrészt, bármilyen jól is játszik a kezdőnk egy mérkőzésen, jelenleg nincs huszonöt, más szóval minden pozícióban két nemzetközi képességű válogatott játékosunk. Másrészt nem szabad nem észrevenni, hogy a válogatott és a Ferencváros elmúlt öt-hat évben elért vitathatatlan sikerei mellett az NB I színvonala, klubcsapataink nemzetközi szereplése, az utánpótlásképzés hatékonysága elmarad ettől a szinttől" - fogalmazott Csányi Sándor.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban. A csoportban még az Eb-elődöntős hollandok, valamint a bosnyákok szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.