Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. December 01. 12:20, csütörtök | PR

Csavarkompresszor vásárlása előtt

Csavarkompresszor vásárlása előtt

Hogy mi a sűrített levegő, azt mindenki tudja, de hogy azt éppen egy csavarkompresszor segítségével lehet előállítani, ennek az információ már nincs mindenki birtokában.

A btkkft.hu kifejtette, hogy a csavarkompresszor kifejezést általában már hallották az emberek, ám nem nagyon tudják, hogy az hogy néz ki és hogy mire való, illetve a sűrített levegővel is nagyjából ez a helyzet. Nem nagyon tudják összekapcsolni a kettőt, tehát nem tudják, hogy a csavarkompresszor az, ami a sűrített levegőt képes előállítani.
Cikkünkben bemutatjuk a csavarkompresszor működését, felhasználási területeit, és a vásárláshoz is tippeket adunk.
A csavarkompresszor tehát sűrített levegő előállítására alkalmas eszköz, amelyet különféle ipari területeken, de otthon is alkalmaznak. Sokoldalú felhasználási területe ismert, ezeket el is tudjuk képzelni, ha csak arra gondolunk, hogy hol van szűkség sűrített levegőre: autóipar, fogászat, különféle műszaki területek, de a kozmetika és persze az otthoni kerti munkák is igénylik néha.
Természetesen van különbség az ipari, a fogászati-kozmetikai és az otthoni használatú gép között, de erről egy kicsit később. Ismerjük meg először a működését és a felépítését.
A csavarkompresszor, ahogyan azt már a neve is mondja, két csavar segítségével sűríti a levegőt. A két csavar egymással szemben helyezkedik el és ellentétes irányba forognak – ebből jön létre a sűrített levegő. Ahhoz azonban, hogy a levegő ne hevüljön fel és ne okozzon problémát, szükség van olajra.
A két csavar között tehát egy finom olajréteg található, ami gátolja a levegő hevülését. A használatnál azonban lényeges dolog, hogy ez az olaj ne kerüljön kapcsolatba a sűrített levegővel, hiszen az káros lehet az anyagra, ahol használjuk a levegőt, így egy szűrő is van a gépben, ami meggátolja az olaj levegővel való érintkezését. Nem nehéz ezt megérteni, és ha már értjük a működést, az nagyon sokat segíthet abban is, hogy észrevegyük a gépünk esetleges meghibásodásait.
A csavarkompresszor problémái általában a szűrőrétegben vannak, ezt könnyű észrevenni, hiszen akkor az olaj látható lesz, vagy ha a csavarok nem forognak stb. A csavarkompresszort érdemes mindig egy megbízható szerelőhöz vinni.
A csavarkompresszor – ahogyan azt már fentebb említettük – alkalmas ipari felhasználásra és otthoni felhasználásra is. A fogászati munkákhoz sok esetben inkább a dugattyús kompresszort választják, mert ott nem dolgoznak olajjal, tehát ehhez egy teljesen speciális eszközt kell előállítani. A használatnál egyébként az egyik leglényegesebb, hogy mekkora a teljesítménye, ettől is függ, hogy hol fogják főleg alkalmazni.
Ipari területen logikus, hogy csak a nagy teljesítményű fog helyt állni, otthonra azonban az felesleges is, elég csak kisebb teljesítményű. Ipari felhasználásra azért is ajánlott a csavarkompresszort választani, mert tovább képes működni, mint a dugattyús, ami egy idő után úgymond kifullad.
A csavarkompresszor akár órákon keresztül is használható, egyetlen hátránya, hogy kissé hangos és muszáj hozzá elektromos áram, az nélkül nem működik. A dugattyúsnak van robbanómotoros változata is, amelyhez nem szükséges elektromos energia, de annak nincs is akkora teljesítménye – ezt inkább otthon használatra alkalmazzák.
Vásárlás előtt tehát érdemes tökéletesen tisztában lennünk azzal, hogy mire szeretnénk használni a berendezést, és hogy mekkora teljesítményre van szükségünk. Attól nagyobb teljesítményűt felesleges vásárolni, mert nem fogjuk tudni kihasználni az előnyeit. A szakemberek a középkategóriás gépeket ajánlják otthonra és a prémium minőséget az ipari területeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.