Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2024. Augusztus 16. 07:52, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a Cseh Tamás által egykor életre hívott, indián hagyományokat követő közösség értékeit jelenítik meg az egész napos program során. Lesz lovasbemutató, indián meséket és játékokat ismertető könyvtárkuckót állítanak fel, valamint koncertek és színházi előadások is várják az érdeklődőket.

Délelőtt a Salföldi Kopjások hagyományőrző lovasbemutatója és a környezetvédelem jegyében zajló kézműves foglalkozások várják a családokat. Délután a MárkusZínház tart bábelőadást Mátyás király szárnyai címmel.

A régizenei hagyományt idézi meg a Musica Historica Együttes, majd Regős Mátyás és Vértesi Ferenc előadásában a Fedon-dalok mutatják be a Cseh Tamás-i hagyomány jelenlétét a kortárs zenében, végül Cseh Tamás és Csengey Dénes egyetlen közös lemezének, a Mélyrepülésnek a megszületését jeleníti meg Tóth András színművész monodrámája négy zenésztársának kíséretével.

Este a tábor múltját felelevenítő, Mozgó árnyékok és hangok a bakonyi indián első harminc évéből című filmet vetítik, ezt követően a tábortűz mellett Mülhauser Martina énekel.

A programok ingyenesen látogathatók.

Címkék: bakonybél, cseh tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Életmód

A Perseida meteorraj Magyarország felett