Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2021. December 07. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Csőtörés buktatta le a mosonmagyaróvári drogtermesztőt - fotók, videó

Csőtörés buktatta le a mosonmagyaróvári drogtermesztőt - fotók, videó

Csőtörés miatt hívták ki a tűzoltókat és a rendőröket, majd nem sokkal később egy kisebb drogültetvényre bukkantak az egyik lakás szobájában.

Csőtörést jelentettek egy mosonmagyaróvári társasházból december 6-án éjjel, a tűzoltók azonban senki sem volt otthon a kérdéses lakásban, így nem tudtak bejutni, a rendőrök segítségét kérték. Megállapították, hogy a II. emeleti lakásból folyt le a víz az alatta lévő lakóhoz, illetve az alagsori pincébe. A víz szivárgásának megállítása miatt egy létra segítségével a bukóra nyitva hagyott ablakon át bejutottak az lakásba. A hiba kijavítása közben, az egyik szobában egy sátorszerű építményre figyeltek fel, amelyből fény szűrődött ki és ventilátor zúgása hallatszott.

A rendőrök kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt találtak a szobában. Kiderítették, ki lakhat ott, majd a csőtörés ürügyén hazahívták a bérlőt. A 30 éves férfit kérdőre vonták, de nem tagdta a drogtermesztést, ezért elfogták és aMosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a feltételezett elkövetőhöz tartozó további két ingatlanban is tartottak kutatást, ahol összesen 24 tő kábítószergyanús növényt, 200 gramm már leszüretelt termést, 12 növényi magot, és a drogtermesztéshez szükséges tárgyakat foglaltak le.

A férfit kábítószer birtoklás miatt gyanúsítottként hallgatták ki és drogtesztet is alkalmaztak, ami THC-ra pozitív értéket mutatott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 14:24, hétfő | Helyi

Győry Domonkos új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Az év első könyvbemutatójára várják az érdeklődőket február 1-jén, kedden 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban. Ezúttal Győry Domonkos új kötetét mutatják be.