Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2011. Február 13. 13:29, vasárnap | Belföld
Forrás: Leier Autó Kft.

Designdíjjal jutalmazták a BMW 5-ös sorozat modelljeit

Designdíjjal jutalmazták a BMW 5-ös sorozat modelljeit

A világ egyik legfontosabb design elismerésével, az iF termékdesign díjjal jutalmazták a BMW 5-ös sorozat Limuzin és Touring modelljeit.

A világ egyik legfontosabb design elismerésével, az iF termékdesign díjjal jutalmazták a BMW 5-ös sorozat Limuzin és Touring modelljeit. A bajor gyár felső- középkategóriás autójának megjelenését a Német Szövetségi Köztársaság 2011. évi design díja, és a 2010-es red dot díj után harmadszor részesítik elismerésben.

Az iF termékdesign díj 1953-as megalapítása óta a kiemelkedő formatervezés egyik legfontosabb elismerése, amelyet szakértő, nemzetközi zsűri ítél oda a kiválasztott termékeknek. A 2011-es díjra 2756 termékkel nevezett be 1121 résztvevő cég a világ 43 országából. A BMW 5-ös Limuzin és Touring modelleket közlekedés kategóriában díjazták, amivel automatikusan kvalifikálták magukat az iF Arany Díjra, amelyet az 50 legjobb formatervvel rendelkező termék közül ítélnek oda egynek.

Az új BMW 5-ös Limuzin megalkotásánál a tervezők az elegancia és a dinamizmus jegyében alakították ki a formanyelvet, így az autó kiemelkedő menettulajdonságait a karosszéria kialakítása is tükrözi. Az új 5-ös Touring modell esetében a zsűri főleg az egyedi és a kategóriájában kevésbé általános, sportos megjelenést emelte ki. Az autó hosszú motorháztetejének, a rövid túlnyúlásainak, hullámzó vonalainak és a szegmens leghosszabb tengelytávjának köszönheti rendkívül dinamikus külsejét.

A BMW csoport termékei nem először nyerték el az iF díjat. 2010-ben a BMW F 800 R motorkerékpár, 2008-ban pedig a megújult 3-as sorozat Cabrio változata kapta meg az elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 13:15, szerda | Belföld

Gyakorlatilag mindenki elköltött mindent a SZÉP kártyájáról

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő \"alvópénzeket\" - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

2023. Június 07. 13:13, szerda | Belföld

Visa: a külföldre utazó magyarok 83 százaléka bankkártyával fizet

Idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

2023. Június 07. 13:08, szerda | Belföld

Közlekedési államtitkár: közel 32 milliárd forintot fordítottak a hazai közúthálózat megújítására

Az elmúlt időszakban közel ezer kilométernyi országút és több mint 160 kilométer mellékút újult meg közel 32 milliárd forint értékű beruházás segítségével.

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.