Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. November 23. 07:46, szerda | Külföld
Forrás: mti

Donald Trump békét akar teremteni a Közel-Keleten

Donald Trump békét akar teremteni a Közel-Keleten

A közel - keleti béke megteremtése mellett foglalt állást Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke. \"Én szeretnék az a politikus lenni, aki békét teremt Izrael és a palesztinok között\"

- jelentette ki kedden Trump, aki a The New York Times vezető ójségíróival találkozott.

A leendő elnök a manhattani Trump-toronyban fogadta a lap újságíróit, akiknek bel- és külpolitikai terveiről és várható döntéseiről egyaránt beszélt. Hangsúlyozta, hogy hatalmas sikernek tekintené, ha sikerülne neki békét teremtenie Izrael és a palesztinok között. Utalt arra is, hogy "nyitott" a párizsi klímaegyezmény megvizsgálására.

Donald Trump kampányában Jeruzsálem Izrael állam fővárosaként történő elismeréséről beszélt, amivel magára haragította és bizalmatlanná tette a palesztinokat. A párizsi klímaegyezményről pedig korábban azt hangoztatta, hogy megválasztása esetén felmondja azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra