Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. November 01. 22:46, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Drágul a lottó

Drágul a lottó

Drágulnak az ötös- és a hatoslottó, a Skandináv lottó, a Joker és a Puttó játékai, a fogadóknak november 6-tól 250 forintot kell egy játékért fizetniük.

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint a legfontosabb változás az, hogy az eddigi 225-ről 250 forintra emelkedik ezeknek a játékoknak az alapdíja. Azok, akik öthetes szelvényeket vásárolnak, már tapasztalhatták az áremelést, hiszen ezek a többszöri sorsoláson érvényes termékek már korábban, október 9-től drágultak.

A Szerencsejáték Zrt. az árnövekedést azzal indokolta, hogy 2010-ben, azaz 6 éve volt utoljára áremelés.

Vannak más változások is, például megújult a Kenó, és a Totó, Góltotó totalizatőri fogadásoknál alkalmazott tét és visszafizetési aránya is emelkedett.

A díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A Joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, és a Puttó esetében a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékoknál az árak emelésével a nyereményalap is dinamikusan nő, ezért a halmozódás is hasonlóan nagyobb ütemű lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.