Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 16. 13:10, szerda | Belföld
Forrás: katasztrófavédelem

Égő karácsonyfa okozott robbanást Székesfehérvár-Kisfaludon

Égő karácsonyfa okozott robbanást Székesfehérvár-Kisfaludon

Csillagszórótól gyulladt ki a kiszáradt karácsonyfa egy családi ház nappalijában szerdán délelőtt Székesfehérvár-Kisfaludon.

A lakók kinyitották az erkélyajtót, hogy kidobják az égő fenyőt az udvarra, ám ekkor a beáramló levegőtől a tűzben felszabaduló gázok berobbantak a szobában. A kisebb erejű detonáció során a nappali üveg oldalfala tokostól kidőlt a teraszra. A keletkező légnyomás a karácsonyfa lángjait elfojtotta. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a füst miatt az épületet átszellőztették, a veszélyes üvegszilánkokat eltávolították. Az egyik lakó megsérült, őt a mentők kórházba szállították – részletezte az esetet a katasztrófavédelem.

Legutóbb alig egy hete, ugyancsak a csillagszórótól gyulladt ki egy karácsonyfa Székesfehérváron. Akkor a lakóknak a tüzet sikerült eloltaniuk, nem sérültek meg. A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyők mára már nagyon kiszáradtak, és rendkívül gyúlékonyak, ezért még az utolsó csillagszórókat se gyújtsák meg a karácsonyfákon. További veszélyt jelenthetnek az elektromos lámpafüzérek is, amelyek meghibásodása miatt pillanatokon belül lángba borulhat a fenyő.

Fotók: Szabó-Bisztricz Anett főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.