Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Június 24. 12:38, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Egy emírségekbeli utasszállító miatt riasztották a Gripeneket

Egy emírségekbeli utasszállító miatt riasztották a Gripeneket

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett utasszállító repülőgép kedden délelőtt, ezért riasztották a honvédség két Gripen vadászrepülőgépét - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményük szerint az Egyesült Arab Emirátusok Airbus 380-800-as típusú utasszállító repülőgépe 10 óra 22 perkor lépett be Magyarország légterébe Békéscsabánál. Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el ugyan, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással.
Az éppen "légi elfogási gyakorlaton" lévő magyar Gripen géppár a torrejoni NATO Egyesített Légiműveleti Központból érkező riasztást követően azonnal az utasszállító mellé repült és felvette a kapcsolatot a pilótákkal, akik ezt követően a szabályoknak megfelelően kapcsolatba léptek a magyar polgári légtérirányítással. A bejelentkezést követően az Airbus 10 óra 48 perckor elhagyta a magyar légteret - írta a HM.
"A Magyar Honvédség a légtérrendészeti feladatokkal hozzájárul a Magyarország feletti légi folyosók biztonságos használatához" - emelte ki közleményében a HM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: az európai versenyképesség súlyosan hanyatlik

Az európai versenyképesség súlyos hanyatláson megy keresztül; ha bizonyos döntéseket nem hozunk meg, az EU versenyképessége az Egyesült Államokkal és Kínával szemben megállíthatatlanul visszaesik

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Több hullámban kiadós eső, erős szél és lehűlés várható a hévégén

Kiadós eső és erős, olykor viharos szél várható a hétvégén, emellett a hőmérséklet is jelentősen visszaesik - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Lázár János: Többséget szerez a GySEV-ben a kormány

Megszerezheti a magyar állam a Strabag tulajdoni részesedését a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GySEV) – jelentette be közösségi oldalán az építési és közlekedési miniszter csütörtökön.

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.