Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Július 20. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: Saját

Egy királykisasszony Mosonmagyaróváron

Egy királykisasszony Mosonmagyaróváron

Bár a gyermek szépségversenyek kapcsán az embernek erősen kifestett, totyogós kislányok jutnak eszébe...

...akik majd’ elesnek a földig érő, csupa tüll, csupa selyem ruháikban. Vagy éppen a fáradtságtól hisztiznek-toporzékolnak, miközben anyukájuk próbálja jobb belátásra téríteni őket, hogy márpedig a színpadra fel kell menni és kész… ezt látjuk a TV-ben, pedig a magyar és európai valóság nagyon távol áll ettől.

A 10 éves, mosonmagyaróvári Fazekas Jázmin csak néhány hónapja csöppent a szépségversenyek világába, de már most hatalmas sikereket ér el. Édesanyja, Anita rögtön meg is cáfolja azt a tévhitet, hogy a gyerekek csak azért mennek szépségversenyre, mert a szüleik erőltetik azt.
„Jázmin régóta szerette volna kipróbálni magát, mindig nézte a TV-ben és nagyon megtetszett neki a szépségversenyek világa. A közösségi oldalakon figyeltünk fel rá, hogy Dunakilitin lesz egy megyei válogató és elérkezettnek láttuk az időt, hogy részt vegyen rajta.”

A Sztárcsemete Modellügynökség megyei válogatójáról Jázmin továbbjutott a budapesti döntőbe, ahol első helyezett lett, így lehetőséget kapott a bulgáriai világversenyen való részvételre.
„Mi ezt egy programokkal teli nyaralásként fogtuk fel – meséli Jázmin édesapja, Norbert -nekünk egyébként sem az a fontos, hogy Jázmin habos-babos ruhákban parádézzon és díjakat nyerjen, hanem hogy fejlődjön a személyisége. Ez igazából nem is szépségverseny, hanem tehetségkutató modellverseny. Itt azt értékelik, hogy ki hogy jelenik meg, milyen a kisugárzása és mi az, amiben egy kicsit többet tud, mint a többiek. Olyan ez, mint az élet, csak kicsiben… de csak addig jó, amíg a gyerek szereti csinálni.”


Jázmin mindig is nagyon nyitott kislány volt, szeretett szerepelni. Ha ez nem így lett volna, szüleinek soha nem jut eszébe, hogy benevezzék egy ilyen versenyre.
A szépség – főleg gyermekkorban – nagyon szubjektív, de a tehetségen, illetve kisugárzáson kívül egy világversenyen már igen komoly elvárások vannak. Tudni kell angolul beszélni és a „talent show” keretein belül valamilyen produkciót is elő kell adni. Mivel Jázmin táncol, nem volt kérdés mivel készült…

A kislány végülBulgáriában elnyerte az „Első udvarhölgy” címet, vagyis második helyezést ért el.
„Itt minden gyerek kap díjat, senki sem megy el üres kézzel!” – mondja Anita.
Az elért helyezés Jázmin számára viszont újabb utazást jelent, szeptemberben Törökországban méretteti meg magát . A török verseny a környezetvédelem témájában zajlik, így oda még egy 3 perces, angol nyelvű öko-filmmel is készül majd.

Megkérdeztem Jázmint, mi tetszik neki a legjobban a versenyeken, egyből rávágta: MINDEN! Majd elmesélte mennyi barátnőt szerzett, hiszen komoly nemzetközi kapcsolatokat épít már most. Közben pedig nincs benne semmilyen természetellenes, felvett póz - pontosan olyan, mint bármelyik másik 10 éves kislány, csak éppen több diadém, korona és szalag díszíti a szobája polcait.




Az InfoMosonmagyaróvár Szerkesztősége nevében gratulálok és sok sikert kívánok Jázminnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is