Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 09. 07:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Egy nap alatt két gyilkosság történt Borsodban

Egy nap alatt két gyilkosság történt Borsodban

Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Berzéken és Hejőszalontán is gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség, a szombaton elkövetett bűncselekmények gyanúsítottjait őrizetbe vették.

Közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család „felfegyverkezve” bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, s a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást.

A szóvivő közlése szerint az ügy azonban itt nem ért véget, röviddel ezután ugyanis a támadók közül két férfi bement a helyi kocsmába, ahol összeszólalkoztak egy szintén helyi, 46 éves férfival. Ezt követően távoztak, majd többen botokkal visszatérve olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy áldozatuk életét vesztette. Az ügyben emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség öt embert vett őrizetbe, kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A szóvivő a másik esetről elmondta: Hejőszalontán szombat este ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi lakost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a bőcsi férfit őrizetbe vette, a hatóság kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.