Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 13. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy nap határrendészeti mérlege

Egy nap határrendészeti mérlege

Tizenöt migráns és egy embercsempész.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei 2014. június 11-én 0 óra 30 perckor, az M1 autópálya Bécs felé vezető oldalán, egy jármű sofőrjét és utasait ellenőrizték Hegyeshalom térségében. Az autóban utazó afgán állampolgárok körül öten humanitárius tartózkodási engedélyekkel igazolták magukat, ketten azonosító kártyáikat adták át az intézkedőknek. A román állampolgárságú gépkocsivezető a rendőröknek elmondta, hogy a külföldieket Budapesten vette fel azzal a céllal, hogy Bécsbe fuvarozza őket.

Az afgán menekültek a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, engedélyekkel nem rendelkeztek, ezért őket az egyenruhások előállították, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A 35 éves sofőr ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Az osztrák társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzés keretében, még ugyanezen a napon, nyolc afgán állampolgárt igazoltattak a rajkai határrendészek, két Ausztriába tartó vonaton. A rendőrök megállapították, hogy a hegyeshalmi vasútállomáson ellenőrzött migránsok - köztük két fiatalkorú és gyermekkorú - okmányok nélkül akartak Ausztriába kiutazni. Az intézkedők a külföldieket előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.