Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 28. 09:46, szerda | Helyi

Egy tál ételt!

Egy tál ételt!

Egy tál ételt! címmel hirdette meg legújabb kampányát a Példa Egyesület. A szervezet május 20-ig várja a pénzbeli felajánlásokat, amikből tartós élelmiszert vásárolnak majd a rászoruló családoknak.

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért már a tavalyi évben is nagy hangsúlyt fektetett a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésén. Akkor magánszemélyekkel és cégekkel összefogva, tartós élelmiszereket gyűjtöttek, amiket aztán eljuttattak a rászoruló családoknak.

A kampány az idei évben is folytatódik, a járványhelyzet miatt azonban ezúttal nem tartós élelmiszereket, hanem pénzbeli felajánlásokat vár az egyesület. Ennek keretében hirdette meg az Egy tál ételt! nevű kampányát a szervezet, a felajánlásokat pedig május 20-ig várják. Az összegyűlt összegből tartós élelmiszereket vásárolnak majd, amivel mintegy 50 családot tudnak majd segíteni.

Az Egy tál ételt! kampányról részletes információ a peldas.hucímen érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.