Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Április 13. 07:40, szerda | Bulvár
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Egy vagyonba kerül Lenin holttestének konzerválása

Egy vagyonba kerül Lenin holttestének konzerválása

Tizenhárommillió rubelbe (mintegy 54 millió forint) kerül, hogy 2016-ban élethű formában tartsák fenn Vlagyimir Iljics Leninnek, a bolsevik forradalom vezetőjének földi maradványait

- jelentették orosz hírügynökségek az állami beszerzések portáljára hivatkozva.
A megrendelő az orosz Szövetségi Őrszolgálat (FSZO). Az "orvos-biológiai műveletek" megrendelésről szóló dokumentum a kiválasztott szolgáltatót nem nevezi meg, de sajtóértesülések szerint a munka elvégzésének jogát a Gyógy- és Illatos Növények Összoroszországi Tudományos Kutatóintézete nyerte el.

A szerződés értelmében a szolgáltatást 2016 novemberéig el kell végezni.

Az 1924. január 21-én elhunyt Vlagyimir Iljics Lenin (Uljanov) földi maradványait a Vörös Téren, a számára felépített mauzóleumban őrzik. Halála után testét bebalzsamozták. Elhantolásáról az elmúlt években többször is vita bontakozott ki, de az orosz közvélemény nem jutott egyértelmű álláspontra. Vlagyimir Putyin erről úgy nyilatkozott, hogy a kérdést "óvatosan" kell megközelíteni, elkerülendő "a társadalom megosztását".

Jövőre lesz egyébként az orosz bolsevik forradalom 100. évfordulója.

A Szövetségi Őrszolgálat feladata az ország vezetőinek és azok kommunikációjának védelme. Az FSZO-nak katonai és polgári állománya is van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.