Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egymillióval több választópolgárra számít a Fidesz 2014-ben

Egymillióval több választópolgárra számít a Fidesz 2014-ben

Egymillióval több választópolgárra számít a Fidesz a 2014-es parlamenti választásokon az új választójogi törvény miatt – jelentette ki Lázár János Cegléden, ahol 58 erdélyi magyar tett honosítási esküt a hétvégén. A Miniszterelnökség államtitkára az ünnepségen úgy fogalmazott: az új választási törvény hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország és a magyar nemzet egyre nagyobb legyen.

„Ez a nap is egy lépés ahhoz, hogy leszámoljunk azzal a politikai szöveggel, ami arról szól, hogy merjünk kicsik lenni. Egy nemzet kiterjesztéséről van szó, és azt gondolom, hogy Magyarország és a magyar nemzet egyre nagyobb lesz, ez mindannyiunk számára a legfontosabb a 21. században” - mondta.

Az ünnepségre több erdélyi városból is érkeztek olyan magyarok, akik az új választási törvény megalkotásával kaptak lehetőséget arra, hogy honosítási esküt tegyenek, és magyar állampolgárrá váljanak.

„Az új választási törvény azt a célt szolgálja pontosan, hogy minél többen és minél nagyobb felelősséggel szavazhassunk. Körülbelül 600 ezer olyan fogyatékos honfitársunk van, aki korábban nem tudott élni a választás lehetőségével, korlátozva volt a választásban” – mondta, hozzátéve, a kormány számításai szerint 400-500 ezer lesz azok száma, akik a Kárpát-medencében felveszik a kettős állampolgárságot, vagyis választójoguk lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is

2024. Augusztus 04. 09:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 04. 09:24, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: Brüsszelből intézhették a Magyarország elleni ukrán olajembargót

Brüsszelben nem tudják elviselni, hogy Magyarország, minden nyomásgyakorlás ellenére, nem hátrál