Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Május 03. 16:11, hétfő | Helyi
Forrás: ingatlannet.hu

Egyre drágábbak a téglalakások és a családi házak Mosonmagyaróváron

Egyre drágábbak a téglalakások és a családi házak Mosonmagyaróváron

A legtöbb szakértő a koronavírus harmadik hulláma alatt az ingatlanárak stagnálására, kisebb emelkedésére számított. Vajon beigazolódtak a jóslataik?

Az Ingatlannet.hu segítségével derítettük ki, hogyan alakultak 2021 első negyedévében a lakóingatlan-típusok – családi házak, téglalakások és panellakások – átlagos négyzetméter árai Mosonmagyaróváron és a megye székhelyén, Győrben.

Mosonmagyaróváron csak a panelek nem drágulnak
2021 első negyedéve már a hátunk mögött van. Az ingatlanpiaci szereplők az első három hónap számadatait kíváncsian várták. A legtöbb szakértő stagnálást és mérsékelt növekedést jósolt az év elejére. Úgy tűnik, hogy ezek a várakozások a valóságban is megállják a helyüket, legalábbis Mosonmagyaróvár családi házainak és téglalakásainak esetében biztosan.
A mosoni ingatlanok átlagos kínálati árai 2021 januárjában, februárjában és márciusában nem sokat mozgolódtak. A családi házak 420 ezer Ft/m2-ről 450 ezer Ft/m2-re drágultak, a téglalakások pedig 640 ezer Ft/m2-ről 680 ezer Ft/m2-re. Ezekkel ellentétben a panelek idén eddig egyre olcsóbbak lettek. Januárban majdnem 400 ezer forintos átlagos négyzetméter árról indultak, mely márciusra 390 ezer forint alá csökkent.

A győri ingatlanpiacon stagnálás van jelen
Mosonmagyaróvárhoz képest Győrben még óvatosabb lépteket vettek a lakóingatlanok átlag kínálati árai az elmúlt negyedévben. Sőt, bármelyik típust nézzük csak stagnálást láthatunk.
A Győrött családi ház után érdeklődők 2021 első negyedévében 360 ezer Ft/m2-es átlagárral találkozhattak a piacon. Kicsit mélyebbre nyúlhattak a zsebükben azok, akik a panellakások mellett döntöttek a megyeszékhelyen, ugyanis átlagos négyzetméter áruk a vizsgált időszakban a 400 ezer forintot közelítette meg. A téglalakások szintén megrekedtek egy adott szinten, azonban ezen lakóingatlan-típusok sokkal drágábbak voltak a családi házakhoz és panellakásokhoz viszonyítva. A győri téglalakások a fél millió forintos lélektani határt átlépve az idei év első három hónapjában 550 ezer Ft/m2-es áralku előtti eladási átlagáron voltak elérhetőek a vásárlók számára.
Tehát azt mondhatjuk, hogy a győri lakóingatlanok átlagárai is a szakértők jóslatai szerint változtak, hiszen mind a családi házak, mind a panellakások, mind a téglalakások ugyanazon az árszínvonalon kerültek a piacra 2021. első negyedévében.


Az otthonfelújítási támogatás nagy sláger lett 2021-ben
Az otthonteremtési programon belül elérhető az otthonfelújítási támogatás, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar lakosság körében. A támogatás keretében a felújításhoz kapcsolódó munkálati költségek fele igényelhető vissza maximum 3 millió forintig. A munkálati költségek elszámolása csak akkor történik meg, ha a számlák benyújtásra kerültek. A támogatás hirtelen robbant be, és már több mint háromezren éltek a lehetőséggel. A legtöbben az ingatlant belülről újítják fel, de sokan költik az összeget napelemre és tetőfelújításra is.

Forrás: ingatlannet.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.