Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2011. Július 14. 15:31, csütörtök | PR
Forrás: Moson Megyei Nők Egyesülete

Egyre több a tudatos és visszatérő résztvevő az egészségnapokon

Egyre több a tudatos és visszatérő résztvevő az egészségnapokon

A Moson Megyei Nők Egyesülete évente két egészségnapot rendez, nyáron a férfiak számára, novemberben pedig a hölgyeknek. Mind a két nap programjai nyitottak mind a két nem, sőt, a gyerekek számára is.

A programok összeállítása során fő szempont a változatosság, az újszerűség és a sokszínűség. Az Egyesület a szűrések mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szakorvosokkal való konzultációra, a tanácsadásokra.

A 2011-es július 2-i Férfinap az Iniciál Autóházban bebizonyította, hogy a lakosság részéről is nagy az igény az ilyen típusú rendezvényekre. A regisztrációs lapok alapján 200 fő vett részt a rendezvényen, a statisztika szerint, viszont ennél többen fordultak meg a programokon, körülbelül 250-en.


A résztvevő szakemberek megállapították, hogy feltűnő a visszatérők száma, akik szinte minden éven megfordulnak. Valamint, hogy az emberek kérdeznek, igénylik a szakemberrel való beszélgetést, az ismeretterjesztő szóróanyagokat, felvilágosításokat. Többen már célirányosan érkeztek egy-egy szűrésre, tanácsadásra.
A kifejezetten férfiaknak szóló urológiai tanácsadáson, prosztata rákszűrésen 50 fő vett részt, akik többsége már visszatérő volt, és pont a megelőzés céljából érkezett. Az 50 fő több mint felét labor, vagy ultrahang vizsgálatra rendelte be az urológus a kórházba, 35 főnél jóindulatú prosztata megnagyobbodást talált.


A bőrgyógyásznál, Dr. Bodzás Máriánál voltak idén is a legtöbben, ahol elég nagy arányban fordultak meg olyanok, akiket további vizsgálatokra kellett tanácsolni.

Dr. Liziczai Imrénél a kardiológiai-belgyógyászati szűrésen és tanácsadáson több mint 100 fő vett részt. A szakember elmondása szerint nem volt jelentős a problémás esetek száma, inkább a jellemző az egészségmegőrző céllal érkezők aránya.

Dr. Bródy Editnél a csontsűrűség mérésen és a reumatológiai tanácsadáson 65 fő vett részt, akikre szintén ez utóbbi tapasztalat volt a jellemző.


A szakemberek összegzéséből megállapítható, hogy 2011-ben már jellemző az a tendencia, mely a szűrőnapok célja is volt pár évvel ezelőtt, hogy az emberek egészségmegőrzés céljából jöjjenek el. Itt megtudhatják kell-e további szakrendelésekre, vizsgálatokra menniük, milyen az egészségi állapotuk. Valamint az is elmondható, hogy akik valamilyen problémát észlelnek, de nem biztosak benne, nem fordultak még orvoshoz, célirányosan érkeznek. Ilyen az urológiai és bőrgyógyászati tanácsadás, szűrés.
A szűréseken, tanácsadásokon kívül számos bemutató, termék, alternatív gyógymód volt elérhető az érdeklődők számára egészséges ételekkel és italokkal.

Nagy köszönet illeti a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, a Városi Tűzoltó Parancsnokság és a Szent Kristóf Mentő Alapítvány munkatársait. A felnőttek és a gyerekek egyaránt élvezték a tűzoltó-, és rendőr autók bemutatását, a közlekedési totókat és a baleseti szimulációt.
A rendezvény minden támogatóját és résztvevőjét köszönet illeti, hiszen a segítő szándékuk és közreműködésük nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

Kiemelkedő támogatóink az Iniciál Autóház, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt.


Köszönjük a támogatást a Lajta Medical Gyógyászati Segédeszköz Szaküzletnek, Msz Ingatlanhasznosító Kft-nek, W7 Marketing Systemnek, HBMK Hungary Munkaerőkölcsönző Irodának, BA-TU Pázsit Kft-nek, Fekete István Általános Iskolának, Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karának, Szuperinfónak, Aqua Kft-nek, Életmód Tanodának, Karamán Zsuzsa Zöldségkereskedőnek, „Picúr” Húsboltjának, Monocopy Nyomdának, Kardimed Kft-nek és a Lajta Pékségnek, Hushegyi Anitának, a Zsuzsa Optikának, az Aquaflow Kft-nek, a Természetes Egészségcentrumnak, a Szent Kristóf Mentő Alapítványnak, a Városi Rendőrkapitányságnak, a Városi Tűzoltó Parancsnokságnak, a Karolina Kórház és Rendelőintézetnek, és minden helyi vállalkozásnak, aki támogatta rendezvényünket.


 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.

2021. December 04. 10:26, szombat | PR

Dobd fel a fürdőszobát kiegészítőkkel!

Ünnepek alatt sokat leszünk otthon, nem mindegy, hogy milyen kényelemben és hangulatban telik az idő. A lakás minden helyiségét díszítjük, miért ne lehetne néhány szép fürdőszoba kiegészítővel feldobni a fürdőszobát is?