Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 03. 11:34, péntek | Külföld
Forrás: mti

Egyre több német vásárol gázpisztolyt

Egyre több német vásárol gázpisztolyt

Németországban egyre többen vásárolnak gázpisztolyt és váltják ki a fegyver tartásához szükséges engedélyt - írta pénteken a Bild című lap.

A nemzeti fegyvernyilvántartási rendszer adatai alapján a gáz- vagy riasztófegyver tartásához szükséges engedélyek száma (Kleiner Waffenschein, KWS) a tavaly év végi 285 911-ről az idén április végéig 375 286-ra emelkedett, ami 31 százalékos növekedés.

Gázfegyvert vagy riasztófegyvert szabadon lehet vásárolni Németországban, de a tulajdonos otthonán kívül viselésük engedélyköteles. A szabályozást a 2003-ban történt, 16 halálos áldozattal járó erfurti iskolai ámokfutás után szigorították meg. A KWS-t csak büntetlen előéletű és szenvedélybetegségektől mentes igénylők kaphatják meg.

Az engedélyek számának növekedése a párizsi terrortámadásoknak és a nők ellen szilveszterkor elkövetett szexuális támadásoknak és rablásoknak tulajdonítható - mondta a Bildnek Ingo Meinhard, a német fegyverkészítők és -kereskedők (VDB) szövetségének ügyvezetője. Kiemelte, hogy a piac robbanásszerűen bővül, a kereskedők forgalma megduplázódott.

Németországban tavaly a regisztrált bűncselekmények száma - az idegenrendészeti ügyeket nem számítva - nem változott számottevően, 5,9 milliós szinten maradt, de a szubjektív biztonságérzetet nagyban befolyásoló lakásbetörések száma csaknem 10 százalékkal, 152 ezerről 167 ezerre emelkedett, miközben nőtt a lopások száma is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.