Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 26. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre több szlovák vásárol nálunk ingatlant

Egyre több szlovák vásárol nálunk ingatlant

Egyre több szlovák polgár él a határhoz közeleső magyarországi településeken, ahova az olcsó ingatlanok vonzzák őket. Elsőként a Pozsonyhoz közeleső Rajkát célozták meg, főleg régebbi házakat, építési telkeket vásároltak

Ma már a rajkai lakosság csaknem felét szlovák állampolgárok adják: két év alatt kilencszázról 1300-1400 közé ugrott a számuk a csaknem 2700 fős községben. Folyamatosan bővül a falu családi házas övezete, jelenleg négy, egyenként huszonkilenc lakásos társasház is épül, tehát rövid időn belül további néhány száz szlovák költözik a faluba.

Mivel Rajkán már alig lehet kapni házat vagy telket, sokan távolabb próbálkoznak, főleg Bezenyén és Hegyeshalomban, de szép számban vannak, akik Mosonmagyaróváron vásárolnak házat vagy lakást. A nagy érdeklődés miatt, a válság dacára sem esnek az ingatlanárak: Rajkán a legolcsóbb telek ára négyzetmétere 69, az átlagos lakásoké 1000 euró körül van. Természetesen a határtól távolabb eső településeken ennél alacsonyabbak az árak - adta hírül az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő