Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 29. 11:59, csütörtök | Helyi

Éjfél lehet a kijárási tilalom kezdete, nyithatnak a szabadidős létesítmények

Éjfél lehet a kijárási tilalom kezdete, nyithatnak a szabadidős létesítmények

Pénteken meg lehet a négymillió oltott, az újraindításról döntött a kormány - hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.

Amennyiben az oltottak száma eléri a négymillió főt, úgy a kijárási tilalom éjféltől kezdődik majd, az üzletekben este 11 óráig tartózkodhatnak majd a vásárlók - mondta el Gulyás Gergely. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a 18 év alattiak számára este 11 óráig megnyitnak a vendéglátóhelyek belső területei, a védettek pedig már szállodákba is mehetnek majd. Szintén nyitnak a szabadidős létesítmények négymillió oltottnál, így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják majd az állatkerteket, vadasparkokat, múzeumokat, színházakat, mozikat és könyvtárakat. Az edzőtermeket, uszodákat és jégpályákat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, a 18 év alatti versenyszerűen sportolók, illetve a versenyre vagy mérkőzésre készülő 18 év feletti, igazolt sportolók használhatják. A védetteknek és a kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük majd kulturális- és sportrendezvényeken, azonban a közterületeken, tömegközlekedési eszközökön és boltokban továbbra is kötelező lesz. A magán és családi rendezvényeken fennmaradnak a korlátozások, az 5 milliós átoltottság után oldhatják fel a tilalmakat. Szigorú szabályokat vezet be a jövőben a kormány, a védettségi igazolványok hamisítása a közokirat hamisítás minősített esete lesz. Az üzemeltetőket, szolgáltatókat is szigorúan ellenőrzik majd, akik nem tartják be a szabályokat, vagy nem ellenőrzik a védettségi igazolványokat, azok súlyos pénzbírsággal büntethetők. Ennek össze 100 ezertől 1 millió forintig terjed majd, a legsúlyosabb esetben pedig akár 1 éves bezárással is sújthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.