Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Március 25. 16:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek az új helikopterek

Éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek az új helikopterek

Olyan új helikoptereket állítanak szolgálatba Magyarországon, amelyek éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hétfő reggel az M1-en.

A főigazgató elmondta, áprilisban állhatnak szolgálatba az új mentőhelikopterek. A szolgálat összesen kilenc ilyen géppel rendelkezik majd, az első három érkezhet a jövő hónapban.

A korszerű helikoptereket felszerelték meteorológiai radarral, robotpilótával, lélegeztető- és újraélesztő berendezésekkel, illetve ultrahanggal.

Az OMSZ múlt szombati közleménye szerint az EC135P2+ típusú gép váltja fel az eddig bérelt osztrák tulajdonú helikoptereket.

Mint írták, Magyarország korábban nem rendelkezett tartalék helikopterrel, szükség esetén azt is az osztrák bérbeadónak kellett biztosítania, ezzel szemben a kilenc új gép révén esetleges műszaki hiba sem okoz átmeneti leállást a mentésben, vagyis fejlődhet a légimentés rendelkezésre állása és területi lefedettsége is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.