Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 04. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Elérhető az általános felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Elérhető az általános felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Elérhető az idei általános felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. hétfőn az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet egyúttal arra: a felvételizőknek még két hét áll rendelkezésükre, hogy beadják jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.

Közleményük szerint a www.felvi.hu oldalon elérhető online tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a 2013. december 21-én nyilvánosságra hozott felvételi szabályokat, meghirdetéseket és tudnivalókat, valamint az azóta módosított tartalmakat is. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató tehát a kiegészített tartalommal olvasható a honlapon.

Felhívták a jelentkezők figyelmét, hogy most jelentek meg az osztatlan hittanár-nevelőtanár szak meghirdetései, valamint az új közigazgatás-szervező alapképzések. Aki ezekre a képzésekre szeretne jelentkezni, annak különösen figyelmesen kell tanulmányoznia a kiegészített felvételi tájékoztatót.

A diákoknak legkésőbb február 15-én éjfélig van lehetőségük jelentkezni valamely szeptemberben induló felsőoktatási képzésre. A jelentkezéseket benyújtani elsősorban a www.felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi rendszerén keresztül lehet. A felvételizőknek addig az időpontig kell rögzíteniük az adatokat, a módosításokat, kell feltölteniük a szükséges dokumentumokat, a hitelesítésre pedig február 23-áig lesz lehetőségük.

A képzések meghirdetését, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató idén kizárólag online formában érhető el a www.felvi.hu portálon. Onnan érhető el az E-felvételi is, amellyel könnyen és gyorsan adható be a jelentkezés, egyszerűbb a dokumentumok csatolása, és a rendszer automatikusan szűri az informatikailag értelmezhető hibákat. A felületen az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható.

Azok, akik nem elektronikusan jelentkeznek, a jelentkezési lapokat az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma központi ügyfélszolgálatán, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Megyei Tankerületi és Budapest kerületi Igazgatóságain szerezhetik be. A papír alapú jelentkezési lapot legkésőbb február 15-én éjfélig kell postára adnia.

A felvételi során legfeljebb öt jelentkezési helyet lehet megjelölni. Egy jelentkezési helynek számít egyazon intézményen belül ugyanazon szak mindkét finanszírozási formája, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és a helyszíne is. Ezt az sem befolyásolja, hogy ezeket két külön sorban kell feltüntetni jelentkezéskor.

A felvételi eljárás alapdíja kilencezer forint, amiért összesen három jelentkezési hely adható meg, ezen felül további két helyet lehet megjelölni egyenként kétezer forint kiegészítő díj ellenében. Az eljárási díjat szintén a jelentkezési határidőig kell befizetni, e- jelentkezés esetén átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával, papír alapú jelentkezés esetén pedig csekken vagy átutalással.

A pontszámítás alapképzéseken, osztatlan mesterképzéseken és felsőoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken, legfeljebb 100 többletpont kapható. Mesterképzésre jelentkezők legfeljebb 100 pontot szerezhetnek. A jogszabályi minimum ponthatár idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 260, felsőoktatási szakképzéseknél 220, mesterképzések esetében pedig 50 pont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.