Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Október 10. 11:56, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Életmentő defibrillátor a Mosonmagyaróvári Városházán

Életmentő defibrillátor a Mosonmagyaróvári Városházán

Magyarországon félóránként meghal egy ember szíveredetű okokból kifolyólag.

A kórelőzmény nélküli hirtelen keringés összeomlás gyakran a társadalom aktív tagjait fenyegeti. Ilyen esetekben a haladéktalan segítségnyújtás mindennél fontosabb. Az újraélesztés sikerét a gyors felismerés, hamar megkezdett újraélesztés, illetve a minél gyorsabban rendelkezésre álló defibrillátor készülék jelenti.

Mivel a szakember jelenléte ekkor szinte elenyésző, a szakszerű segítségnyújtás sokszor a laikusok feladata. A már megszerzett újraélesztési elméleti és gyakorlati ismeretek mellett, elengedhetetlen az életmentési folyamat során a félautomata defibrillátor használatának ismerete.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata beszerezte a készüléket, így ez most már a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatalában (Fő utca 11.) rendelkezésre áll. A hivatal dolgozói közül szakemberek segítségével 15 fő képzése, a készülék használatára való felkészítése is megtörtént.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 08:01, kedd | Kék hírek

Feltörte a Neptun-rendszert, magának utalta el hallgatók ösztöndíját

Az egységes felsőoktatási rendszert, a Neptunt feltörő, és egyebek mellett hallgatók ösztöndíjait magának átutaló csalót fogott el a rendőrség, a letartóztatásban lévő fiatal férfit több mint száz rendbeli bűncselekménnyel gyanús