Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Augusztus 20. 23:12, csütörtök | Helyi
Forrás: JTV

Életműért érdemkereszt

Életműért érdemkereszt

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Botos Gábor, a Mosonmagyaróvári Önkormányzat nyugalmazott főtanácsadója és Jánossomorja leköszönt polgármestere, Dr. Kurunczi Károly augusztus 19-én, Budapesten.

„Dr. Kurunczi Károlynak, Jánossomorja város volt polgármesterének, a város és a térség gazdasági, kulturális és társadalmi életének fellendítését szolgáló, több, mint két évtizedes, elkötelezett munkája elismeréseként” ítélték oda a rangos elismerést. A város korábbi vezetője augusztus 19-én Budapesten, a Vajdahunyad várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár dísztermében tartott díjátadón vehette át a kitüntetést dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi minisztertől. Térségünkből Botos Gábornak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés volt elnökének, a Mosonmagyaróvári Önkormányzat nyugalmazott főtanácsadójának, a város és a térség életének formálása, közintézményeinek kialakítása, közigazgatásának szervezése terén végzett kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adták át.

Az augusztus 20-i ünnepségek kapcsán átadott elismerések több szakterületet, többféle teljesítményt értékeltek. A közigazgatásban és önkormányzati szférában ezek alkalmat kínálnak arra, hogy az életpályákat, életműveket is elismerje az állam.

A miniszter ünnepi beszédében a díjazottak számára hangsúlyozta: „Önök kimagasló szakmai munkájukkal, lelkiismeretes gyakorlásával hűen őrzik azt az örökséget, amit Szent István király ránk hagyott. Minden dolgos nappal gyarapították azon generációk munkáját, akik elkötelezettek voltak a magyarság fönnmaradásában, abban, hogy ebben az országban lehessen boldogulni, lehessen gyarapodni.”

A díjazottaknak Dr. Nagy István államtitkár is gratulált, nemcsak a helyszínen, hanem közösségi oldalán is.

JTV - Hauptmann Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is