Városlista
2024. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Agyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a reggeli kihagyása miatt az agy a nap további részében sokkal jobban kívánja a zsírosabb ételeket, ráadásul ebédre jóval többet esznek így az emberek - számol be a BBC. Ezért ez a módszer a fogyni vágyóknak egyáltalán nem ajánlott.

Nemhiába mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Jelen kutatásukban a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik az agyon belül bizonyos ételek fogyasztásakor, vagy az azoktól való megvonáskor.

A kutatásban 21 normál testsúlyú személy vett részt, akiknél mágneses rezonancia vizsgálattal mutatták ki a különböző kalóriatartalmú ételekre adott agyi válaszokat.

Az első vizsgálat alkalmával nem kaptak reggelit, a második alkalmával pedig nagy mennyiségű ételt kaptak, ami mintegy 730 kalóriát tartalmazott. Az eredmények azt mutatták, hogy a reggeli kihagyása a magasabb kalóriatartalmú ételek felé 'téríti el' az agyat .

Ezért a fogyást nagyon megnehezíti, hogyha valaki úgy kísérletezik, hogy kihagyja a reggelit, mert ebédre és vacsorára így jóval több kalóriát fog bevinni a szervezetébe, mintha a reggeleket is étkezéssel kezdené.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:21, szombat | Életmód

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Országszerte 204 Mol töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában - közölte a Mol az MTI-vel pénteken.

2024. Augusztus 16. 07:52, péntek | Életmód

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is