Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Március 05. 22:10, vasárnap | Helyi
Forrás: meosz.hu

Elhunyt dr. Thiesz József

Elhunyt dr. Thiesz József

Pótolhatatlan veszteség érte a magyar mozgássérült emberek közösségét.

72 éves korában elhunyt dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének és a Magyar Izombetegek Országos Egyesületének alapító elnöke, a MEOSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának tagja.

Dr. Thiesz József – ügyész, majd ügyvéd – 1981-ben hozta létre az egyesületet, mindössze hat hónappal maradtak le attól, hogy a MEOSZ alapítói között legyenek. Haláláig ő vezette az egyesületet, amely több külföldi szervezettel ápol szoros baráti kapcsolatot. A sajtóorgánumok is jó szövetségeseik, rendszeres híradásaikkal formálják a fogyatékos emberekkel kapcsolatos elfogadó gondolkodást. Mindkét egyesület alapítójaként a súlyos mozgáskorlátozott személyekkel kapcsolatos emberi jogok érvényesítését tűzte ki célul. Minden alkalommal büszkén emlegette a segítő családját és az együttműködő sorstársakat, akik nélkül nem járulhatott volna hozzá a magyar mozgássérült emberek mozgalmának elismeréséhez.

A mozgássérült emberek érdekképviselete területén végzett több évtizedes példamutató tevékenysége elismeréseként számos kitüntetésben részesült: 2003-ban a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Batthyány–Strattmann László–díjjal, a MEOSZ 2011 májusában az Ember az Emberért érem arany, majd 2016-ban, a szövetség megalakulásának 35. évfordulója alkalmából ezüst fokozatával tüntette ki, 2013-ban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adományozott neki.

Kedves Jóska! Emlékedet örökre megőrizzük a szívünkben! Nyugodj békében!

a szövetsége egész közössége nevében
Kovács Ágnes elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.