Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 07. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ellenőrző gyakorlat Mosonszolnokon

Ellenőrző gyakorlat Mosonszolnokon

Április 6-án a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlatot tartott...

... a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai, a kapuvári hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt. A gyakorlat helyszíne egy műanyag autóalkatrészeket gyártó Bt. volt Mosonszolnokon.

A gyakorlat feltételezése szerint a Bt. egyik csarnokában, ahol raktározás és összeszerelés is folyik, tűz keletkezett. A tűz átterjed a tárolt alkatrészekre, s a polcok között szabadon terjedt. A füstöt egy dolgozó észlelte, aki megpróbálta a tüzet eloltani, de nem sikerült, oltás közben a füst miatt rosszul lett. Egy másik dolgozó működésbe hozta egy kézi jelzésadóval a tűzjelző rendszert. A raktárcsarnok melletti szereldében 3 méter magasan egy galérián dolgozó a füstben menekülve megbotlott és megsérült. A szereldében a gyors menekülés miatt hátrahagyott szerelendő anyagok is meggyulladtak, így egy másik tűzgóc is kialakult.

Az egységek a kiérkezést követően megtették a szükséges intézkedéseket. A tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított, felkutatták az eltűnt személyeket. A kimenekítéssel egy időben a vezető intézkedett a tűz oltására, továbbterjedésének megakadályozására. A csarnok teljes átvizsgálása mellett a közeli lakkozó üzem védelmére két sugarat is szereltek.

A gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása, az ezzel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése. A tűzoltók elméleti, gyakorlati ismereteinek, a szabályzatokban meghatározott feladatok ismeretének felmérése, a felszerelések üzembiztonságának megítélése.

A gyakorlatot Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes megfeleltre értékelte.

Képek: Báner Attila tű.ezds.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés