Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 06. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ellopták a kamiont, 320 db televíziót eladtak

Ellopták a kamiont, 320 db televíziót eladtak

A gyanúsítottak a 320 db televíziót áron alul, külföldieknek értékesítették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. április 21-én rendelt el nyomozást lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik a mosonmagyaróvári kamionparkolóból egy pótkocsis vonatót 320 db Samsung LED televízióval eltulajdonítottak. A kamiont a járőrök 2012. május 17-én Esztergomban egy bekötőúton üresen megtalálták.

K. János nagynyárádi gépkocsivezető kezdetben tagadott, később beismerte, hogy H. György 45 éves mohácsi lakos megbízásából ő tulajdonította el a szállítmányt. A nyomozás során beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok hatására később H. György is beismerte, hogy tevékenyen részt vett a bűncselekmény elkövetésében. Az 55 éves sofőr a kamiont és rakományát előzetes megegyezésük alapján, lopás látszatát keltve egy esztergomi telephelyre vitte. A szállítmányt két ukrán férfi, Ü. Gábor 29 éves budapesti lakos közvetítésével a kereskedelmi árnál jóval olcsóbban vásárolta meg. A vevők a televíziókat bérelt teherautókba pakolták és értékesítés céljából Ukrajnába szállították.

A záhonyi határátkelőhelyen 2012. október 9-én R. Emerykh 30 éves ukrán állampolgárt elfogták, P. Zorán 35 éves ukrán-magyar állampolgár jelenleg is szökésben van, elfogatóparanccsal körözi a rendőrség.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. János és H. György ellen folytatott nyomozást lezárta, Ü. Gábor budapesti lakost és R. Emerykh ukrán állampolgárt különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

(A kép csak illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.