Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának  letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

Még május 18-án történt késelés Mosonmagyaróváron, ahol megölte feleségét majd másnap feladta magát a 67 éves helyi férfi. A bíróság azért döntött a letartóztatás mellett, mert fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok előtt elérhetetlenné válna tekintettel arra, hogy lakhatását élettára, a sértett biztosította. A gyanúsított letartóztatását indokolja továbbá, hogy a folyamatban lévő bizonyítási eljárást a tanúk esetleges befolyásolásával megnehezítené. Felmerült ugyanakkor, hogy a sértett és a gyanúsított között korábban történt már késelés, amely miatt eljárás ugyan nem indult, de ez megalapozza a gyanúsított részéről a bűnismétlés veszélyét. A döntéssel szemben a férfi fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 08:34, hétfő | Helyi

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, aminek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit.

2023. Szeptember 19. 11:38, kedd | Helyi

550 doboz cigarettát talált Jázmin

550 doboz különféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát szimatolt ki Jázmin, a a NAV négylábú munkatársa.

2023. Szeptember 14. 08:20, csütörtök | Helyi

Szeptember 15-ig kell befizetni a gépjárműadó második részletét

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

2023. Augusztus 01. 08:58, kedd | Helyi

88 szabálytalankodó egy nap alatt

Lakossági jelzések alapján tartottak közlekedési akciót a rendőrök július 28-án Mosonmagyaróváron és a környező településeken. Egy nap alatt 88 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek a rendőrök.