Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 13. 09:11, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempész és határsértők Hegyeshalomnál

Embercsempész és határsértők Hegyeshalomnál

Vonattal és autóval akart átjutni négy határsértő és egy embercsempész.

2013. május 9-én reggel nyolc órakor a Hegyeshalmi vasútállomáson kilépő RailJet nemzetközi gyorsvonaton igazoltatták a rajkai határrendészek a két külföldit. A 35 éves pakisztáni férfi és 25 éves honfitársa a debreceni befogadó állomásról jöttek el, a továbbutazáshoz szükséges útiokmánnyal és vízummal nem rendelkeztek. A rendőrök leszállították őket a vonatról, ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárás indult. A két külföldivel szemben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

2013. május 9-én este az M1-es autópályán Hegyeshalom kilépőnél igazoltatták a rendőrök az Ausztriába tartó svájci rendszámú Hyundai gépkocsit és utasait. Az autót egy 25 éves tunéziai állampolgárságú férfi vezette, aki érvényes svájci tartózkodási engedéllyel és magánútlevéllel igazolta magát, két algír állampolgárságú utasa semmilyen útiokmánnyal nem rendelkezett. A 21 és 22 éves algír férfi ruházatából előkerült végzés alapján a nyírbátori befogadó állomást jelölték ki részükre szálláshelyként. A gépkocsi vezetőjét embercsempészéssel gyanúsítják, utasai ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök.. A két algír ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.