Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Augusztus 11. 06:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempész és menekültek rendőrkézen

Embercsempész és menekültek rendőrkézen

A román embercsempészt és szíriai utasait az M1-es autópályán fogták el a járőrök. Hegyeshalomban és Sopronban a nemzetközi gyorsvonatról állítottak elő illegális határsértőket a rendőrök..

A Lébényi Autópálya járőrei 2014. augusztus 7-én 14 óra 15 perckor a hegyeshalmi kilépőnél közúti ellenőrzésen állították meg az Ausztriába tartó román forgalmi rendszámú Audit. A gépkocsiban utazó négy külföldi férfi jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta és érvényes úti okmányokkal sem rendelkezett. Az intézkedők megállapították, hogy a szíriai állampolgárok a vámosszabadi befogadó állomásról jöttek el és illegálisan akartak külföldre utazni. A román sofőr beismerte, a négy férfit Győrben vette fel gépkocsijába, hogy 200 euró ellenében Németországba fuvarozza őket. A szíriai menekülteket az egyenruhások tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították. A 32 éves román gépkocsivezető ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök 2014. augusztus 7-én 21 órakor a hegyeshalmi vasútállomáson ellenőrizték a nemzetközi gyorsvonat utasait. A szerelvényről tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt három külföldi fiatalt szállítottak le, akik a debreceni befogadó állomásról jöttek el és a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

Tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a soproni Gysev pályaudvarról 2014. augusztus 8-án 8 óra 45 perckor két külföldi férfit állítottak elő a járőrök. A két határsértő humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát, amely az Ausztriába történő utazásra nem jogosította fel őket.

A rendőrség ügyeletére 2014. augusztus 8-án 20 óra 56 perckor egy taxi gépkocsi vezetője tett bejelentést. A sofőr elmondta, az M1-es autópályán Ausztria felé halad külföldi utasával, akiről úgy véli, jogellenesen akarja átlépni a határt. Az autópálya járőrei a jelzett gépkocsit és utasait a hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták. A taxiban utazó 30 éves koszovói férfi jogszerű magyarországi tartózkodását és továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudta, ezért az egyenruhások tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.
A harmadik országbeli menekültek ügyében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.