Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Július 10. 14:15, hétfő | Helyi

Én csak a szívemmel látok - könyvbemutató

Én csak a szívemmel látok - könyvbemutató

Sáfrányné Kobli Írisz 2023-ban megjelent, Én csak a szívemmel látok című kötetét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban július 21-én, pénteken 17 órától.

A kötet Sáfrányné Kobli Írisz, egy vak asszony életéről szól, a sok-sok kínról, ami baba korától a műtétekkel járt, a "vakodáról", ahol az iskolái egy részét végezte, arról, hogyan segítette a családja, hogyan lett szerelmes, hogyan találta meg a vakvezető kutya társait, milyen nehézségekkel jár a kutyás, és a kutya nélküli élet. Hogyan tud egy vak gyerek biciklizni, hogyan tartja rendben az otthonát, és hogyan főz felnőttként. Miről ismeri meg az embereket, honnan tudja, milyen egy medve, vagy szamár, vagy mi alapján választ ruhát, terítőt, virágot. Sok történet szól azokról a találkozókról iskolákban, óvodákban, amelyekre örömmel megy, hogy segítse megértetni a gyerekekkel, hogy aki vak, az ugyanolyan ember, mint más, vak, de nem világtalan, és lehet csodás élete. A könyv nyomdai költségeit az Első Győri Lions Club vállalta támogatásként, ahogy a könyv szerkesztését és gondozását Pió Márta, mint a klub tagja. A kiadó Palatia Nyomda vezetője, Radek József is Lions tag az Arrabona Lions Clubban, és ő is kedvezménnyel segíti a megjelenést.


Írisz erőt ad annak, aki hallgatja, érdemes tehát eljönni, találkozni vele.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 08:34, hétfő | Helyi

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, aminek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit.

2023. Szeptember 19. 11:38, kedd | Helyi

550 doboz cigarettát talált Jázmin

550 doboz különféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát szimatolt ki Jázmin, a a NAV négylábú munkatársa.

2023. Szeptember 14. 08:20, csütörtök | Helyi

Szeptember 15-ig kell befizetni a gépjárműadó második részletét

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

2023. Augusztus 01. 08:58, kedd | Helyi

88 szabálytalankodó egy nap alatt

Lakossági jelzések alapján tartottak közlekedési akciót a rendőrök július 28-án Mosonmagyaróváron és a környező településeken. Egy nap alatt 88 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek a rendőrök.