Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. Július 10. 14:15, hétfő | Helyi

Én csak a szívemmel látok - könyvbemutató

Én csak a szívemmel látok - könyvbemutató

Sáfrányné Kobli Írisz 2023-ban megjelent, Én csak a szívemmel látok című kötetét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban július 21-én, pénteken 17 órától.

A kötet Sáfrányné Kobli Írisz, egy vak asszony életéről szól, a sok-sok kínról, ami baba korától a műtétekkel járt, a "vakodáról", ahol az iskolái egy részét végezte, arról, hogyan segítette a családja, hogyan lett szerelmes, hogyan találta meg a vakvezető kutya társait, milyen nehézségekkel jár a kutyás, és a kutya nélküli élet. Hogyan tud egy vak gyerek biciklizni, hogyan tartja rendben az otthonát, és hogyan főz felnőttként. Miről ismeri meg az embereket, honnan tudja, milyen egy medve, vagy szamár, vagy mi alapján választ ruhát, terítőt, virágot. Sok történet szól azokról a találkozókról iskolákban, óvodákban, amelyekre örömmel megy, hogy segítse megértetni a gyerekekkel, hogy aki vak, az ugyanolyan ember, mint más, vak, de nem világtalan, és lehet csodás élete. A könyv nyomdai költségeit az Első Győri Lions Club vállalta támogatásként, ahogy a könyv szerkesztését és gondozását Pió Márta, mint a klub tagja. A kiadó Palatia Nyomda vezetője, Radek József is Lions tag az Arrabona Lions Clubban, és ő is kedvezménnyel segíti a megjelenést.


Írisz erőt ad annak, aki hallgatja, érdemes tehát eljönni, találkozni vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.