Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2012. Augusztus 16. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ennyibe kerül a tanévkezdés

Ennyibe kerül a tanévkezdés

Idén is nagyon komoly kiadásokkal kell számolniuk az iskoláskorú gyermekek szüleinek: sok intézményben már az első osztályosok tankönyvcsomagjának ára is meghaladja a tízezer forintot, sőt van, ahol a húszezret is - írja a Magyar Nemzet. A füzetekkel, írószerekkel, iskolatáskával és egyéb tanévkezdéshez szükséges kellékekkel együtt még akkor is 25-30 ezerre rúg az összeg gyerekenként, ha a család a legolcsóbb termékekből válogat.

Nem változik jelentősen a tankönyvek ára tavalyhoz képest, mert a kiadványokra vonatkozó miniszteri rendelet nem engedi meg, hogy a kiadók átlépjék a korábban kihirdetett árkorlátot. Ennek ellenére igen jelentős kiadásokra kell számítaniuk a családoknak szeptember első napjaiban: az oktatási államtitkárság közlése szerint az első évfolyamos tanulók tankönyvcsomagjának átlagára 6500, a másodikosoké 7400, a harmadikosoké 7100, a negyedikeseké 6400 forint körül alakulhat. Felső tagozatban az 5. évfolyamon a tankönyvekért átlagosan 6500, hatodikban 7300, hetedikben 11 100, nyolcadikban 10 800 forintot kell várhatóan fizetni. Ezek az adatok azonban csak a becsült átlagot jelzik, hiszen a pedagógusok minden iskolában maguk döntenek arról, hogy az adott tantárgyhoz melyik kiadó könyvét vetetik meg a szülőkkel, vagyis számos helyen a fenti árak dupláját-háromszorosát kérik a tankönyvekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:00, szombat | Belföld

A kormány 400 millió forinttal támogatja a hajléktalanellátást

A hajléktalanellátó szervezetek készülnek a téli krízisidőszakra, és a kormány biztosítja az ehhez szükséges forrásokat

2024. Augusztus 03. 08:54, szombat | Belföld

A húsáruk jelentős része júliusban is olcsóbb volt a tavalyi szintnél

Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak mint tavaly ilyenkor - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) összefogla

2024. Augusztus 03. 08:53, szombat | Belföld

Felmérés: Az ügyfelek túlnyomó többsége elégedetten távozott a kormányablakokból

Az ügyfelek túlnyomó többsége elégedetten távozott a kormányablakokból az ügyintézést követően.