Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Március 22. 09:46, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Enyhítette a romániai Hivatásos Labdarúgó Liga a zászlóégetésért kirótt büntetést

Enyhítette a romániai Hivatásos Labdarúgó Liga a zászlóégetésért kirótt büntetést

Enyhítette a román első osztályú labdarúgó-bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) a magyar zászló elégetéséért kirótt büntetést, így a bukaresti Rapidnak nem kell zárt kapuk mögött lejátszania a következő otthoni bajnoki mérkőzését.

A LPF honlapján közölt pénteki szűkszavú közlemény szerint a liga fellebbezéseket elbíráló bizottsága csütörtökön foglalkozott a Rapid beadványával, és eltörölte a büntetés zártkapus mérkőzésre vonatkozó részét, fenntartotta viszont, hogy a bukaresti futballklubnak 30 ezer lej (több mint kétmillió forint) bírságot kell fizetnie.
Az LPF azért büntette meg a bukaresti klubot, mert szurkolói a kolozsvári CFR elleni hétfői bajnoki mérkőzésen meggyújtottak egy magyar zászlót. A történteket Victor Ponta román miniszterelnök is közleményben ítélte el. Kijelentette, az efféle tetteket elutasítja a román társadalom. A kormányfő felszólította a csendőrséget, azonosítsa az elkövetőt, és a törvény szigorával járjon el vele szemben.
A román csendőrség már szerda este bejelentette, hogy azonosították a vétkes szurkolót. A 25 éves Cornel P. bukaresti lakos ellen büntetőeljárás indult diszkriminációra való felbujtás gyanújával, amit hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel vagy bírsággal, és a sporteseményekről való, egytől négy évig terjedő eltiltással büntetnek.
A magyar és a román válogatott pénteken vív világbajnoki selejtezőt a Puskás Stadionban, a FIFA büntetése miatt zárt kapuk mögött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.