Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Október 12. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR

Értelmi sérülteket segíteni öröm a Nolato számára!

Értelmi sérülteket segíteni öröm a Nolato számára!

25. Sérült Gyermekek Napja a Budapesti Növény és Állatkertben.

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete (É.S.S.E.) 2016. szeptember 19-én kirándulást szervezett Budapestre a Fővárosi Nővény és Állatkertbe a sérültséggel élő gyermekek és kísérőik számára. Az egész napos program a mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft. támogatásával valósulhatott meg. A Nolato évek óta támogatja az É.S.S.E. által szervezett kirándulást és az év végén szervezett Mikulás-Disco rendezvényeket.

Idén szeptember 19-én reggel fél 8-kor egy külön busszal 50 fős sérült gyermekekből, szüleikből és kísérőikből álló csoport indult el a Budapestre. A fiatalok nagy izgalommal várták, hogy megtekinthessék a Fővárosi Állatkertben élő állatokat és a színes programokat, amelyeket számukra szerveztek.

Érkezéskor frissítő üdítővel fogadták a fiatalokat azok nagy örömére. A hivatalos megnyitón a főbejáratnál Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes, Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős államtitkár, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke, valamint prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A sérült fiatalokat a nap során rengeteg látnivaló, program és foglalkozás várta az állatkertben, amelynek munkatársai alaposan felkészültek az érkezésükre.
A gyerekek természetesen megtekinthették az állatkertben élő állatokat és a különleges növényvilágot. Az állatkerti séta során több énekes produkciót, állatbemutatót tekinthettek meg. A látogatók körében a fókashow volt a legkedveltebb, mindenkinek nagyon tetszett, hogy a fókák nem mindennapi játékos és szórakoztató bemutató műsorát láthatták. A sérült vendégek számára különleges élmény volt, hogy apró növényevő állatokat, lámákat, zsiráfokat simogathattak, illetve megcsodálhatták a nagymacskákat, majmokat és még sok állatot - az állatkertben látható állatok között mindenki megtalálta a számára kedveset. A gyerekek egyik nagy kedvence a 2013-ban született kiselefánt volt, aki ma már bátran sétál édesanyja mellett, de legalább ilyen népszerűségnek örvendett a kis vörös macskamedve kölyök is, aki látogatók nagy örömére gyakran kimerészkedett szülei biztonságos búvóhelyéről.

A délután folyamán fantasztikus zenés előadást hallgathattak és láthattak a vendégek az Alma együttes előadásában: a gyerekek velük együtt énekeltek és táncoltak. A színpadon egymást váltották az előadó művészek. Megteltek a színpad előtti sorok Krisz Rudi koncertje előtt is, nem volt kéz, ami ne emelkedett volna a magasba egy-egy klasszikus sláger éneklésekor. A szintén fellépő Kovácsovics Fruzsina is nagyszerű hangulatot teremtett a színpadon.

Ezt követően különböző sátraknál kézműves foglalkozásokon vehettek részt a vendégek, akik kipróbálhatták az arcfestést, vagy éppen tetoválásokat készíttetethettek maguknak. A programok között jégkrémet is és csokoládét is kaptak a gyerekek, akik a nap végére kellemesen elfáradt és sok-sok felejthetetlen élménnyel gazdagodva tértek haza.

A Sérült Gyermekek Napja alkalmából ismét egy nagyon tartalmas, jó hangulatú napot tölthettek el együtt gyerekek, szülők, segítők és szervezők, akiket nagy örömmel töltött el a tudat, hogy a Nolato Magyarország Kft. támogatásával egy újabb nagyszerű, élményekben gazdag napot szervezhettek a sérült gyerekek számára.

Címkék: goodwill, Nolato Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.