Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Március 22. 03:00, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Évértékelő Mosonmagyaróváron

Évértékelő Mosonmagyaróváron

Barna Árpád r. alezredes a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság megbízott vezetője értékelte az elmúlt év eredményeit 2017. március 20-án.

Dr. Árvay István polgármester a Mosonmagyaróvári Önkormányzat vezetője, a társszervek vezetői és a meghívott vendégek részvételével tartotta meg a 2016. évet értékelő állománygyűlését a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság megbízott vezetője Barna Árpád rendőr alezredes 2017. március 20-án délelőtt.

Kapitányságvezető úr elmondta, hogy az önkormányzatok körében végzett felmérés alapján megyénkben a településeken végzett rendőri tevékenységet 4,3-as átlaggal illették az 1-5 skálán, míg a rendőrség és az önkormányzat kapcsolatát 4,69-re értékelték a felmérésben részt vevők.

A rendőrkapitányság működését számos objektív tényező határozza meg: közülük az egyik legkiemelkedőbb az, hogy Mosonmagyaróvár az osztrák és a szlovák határtól egyaránt 15 kilométerre, a Bécs-Budapest közötti autópálya és vasútvonal mellett helyezkedik el. A település határ közeli fekvése jelentősen befolyásolja a rendőrkapitányság bűnüldözői tevékenységét is. Ennek eredményes végrehajtásához éppen e meghatározó tényezők miatt szükség van az együttműködők támogatására.
Barna Árpád r. alezredes az együttműködések kapcsán köszönetét fejezte ki a város önkormányzatának támogatásáért, valamint a társszervek közül a helyi polgárőrséggel történő közös feladatellátást.

A bűnügyi helyzet értékelésével kapcsolatban alezredes úr tájékoztatást adott a megjelenteknek arról, hogy a rendőrkapitányság – a kitűzött céljainak megfelelően - 4,8%-kal kevesebb bűncselekményt regisztrált. A kiemelt bűncselekmények számát 18,4%-kal szorították vissza, miközben 10,3%-kal emelték a cselekmények nyomozásának eredményességét. A civil szervezetekkel és lakóközösségekkel, valamint a társszervekkel szorosabbá váló együttműködéssel a közterületek rendje biztosított volt, az állampolgárok biztonságérzete a korábbiakhoz képest javult.
Az összes személyi sérüléssel járó közlekedési baleset vonatkozásában 2015. évhez képest 19,6%-os emelkedés tapasztalható a rendőrkapitányságon 2016. évben. Ezen belül csökkent ugyan a halálos közúti balesetek száma, ugyanakkor a súlyos sérüléses balesetek számában 6%-os emelkedés következett be. A súlyos sérüléses balesetek növekedése mögött, a baleseti okok elemzése a passzív biztonsági eszközök kisebb aranyú használatát mutatta.

Barna Árpád rendőr alezredes úr végezetül megköszönte a teljes személyi állománynak az elmúlt évben végrehajtott eredményes munkavégzést. Az állománygyűlés elöljáró parancsnoka Dr. Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes volt, aki elfogadta rendőrkapitány úr beszámolóját, egyben meghatározta a 2017. év legfontosabb feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.