Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2012. Július 31. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez már brutális: új csúcson a spanyol munkanélküliség, esett a GDP

Ez már brutális: új csúcson a spanyol munkanélküliség, esett a GDP

Sajtóhírek szerint egy 300 milliárd euró értékű spanyol mentőcsomagról tárgyalt a spanyol gazdasági miniszter a német pénzügyminiszterrel múlt héten, amikor jelentősen megugrottak a hozamszintek. A németek a hírek szerint azonban nem támogatják a mentőcsomag gyors tető alá hozását, hanem inkább megvárnák, míg az állandó stabilitási alap, az ESM megkezdi működését. Ezeket az értesüléseket a spanyol vezetők erősen cáfolták.

A spanyol munkanélküliség új csúcsot döntött az első negyedévben, a ráta 24,6 százalékra emelkedett, ami ugyan egy árnyalattal kedvezőbb, mint amit vártak, de 1976 óta nem látott magas szintet jelent - számoltak be róla a Quaestor elemzői.A ma reggeli friss adatok szerint a spanyol gazdaság 0,4 százalékkal zsugorodott az előző negyedévhez képest, ami megfelelt a várakozásoknak. Az első negyedévben 0,3 százalékos volt a spanyol GDP-csökkenés. A Valutaalap is aggodalmát fejezte ki pénteken, az adóemelések és egyéb kiadáscsökkentések tovább ronthatják a spanyol gazdaság teljesítményét. Az IMF az idei évre 1,2 százalékos recessziót jósol, míg a korábbi előrejelzésükben csak fele ekkorra visszaesés szerepelt. A spanyol 10 éves kötvényhozamok 6,6 százalékon állnak ma reggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.