Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Március 10. 23:48, péntek | Helyi
Forrás: mkcse.hu

Fájó vereség hazai pályán - statisztikák, interjúk

Fájó vereség hazai pályán - statisztikák, interjúk

A sérült Dombi Luca nélkül fogadta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a Vác együttesét.

Sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, nagyjából 900 néző bíztatta a csapatokat. Nem kezdődött jól a találkozó a hazaiak számára, hiszen a Vác villámrajtot vett, és 3-0-ára elhúzott. Ezt követően Kopecz és Bízik Réka góljaival közelebb zárkózott az MKC, de a vendégek megint villantak (3-6).

A brazil Arenhart fantasztikusan védett a váci kapuban, és honfitársa Do Nascimento is remekül játszott. Az óváriak általában futottak az eredmény után, igaz kétszer is visszajöttek a mérkőzésbe. A felvillanások csak rövid ideig tartottak, és amikor a Vác magasabb sebességi fokozatba kapcsolt arra már válasza a hazaiaknak. Soós és Radoszavljevics csak úgy szórta a gólokat, ennek pedig az lett az eredménye, hogy már az első félidőben eldőlt a találkozó.

13-10 után zsinórban hét gólt dobtak Szilágyi Zoltán tanítványai, így a 32. percben már tíz volt a Vác előnye. A különbség folyamatosan nőtt, tizennéggyel is vezettek a vendégek, igaz ebből a találkozó végig egy kicsit sikerült lefaragni.

A kék-fehéreknél átlag felettit nyújtott a kapuban Arenhart, mellette pedig Nascimento nyolc és Soós hét gólját is ki kell emelni. Az óvári csapatból Kopecz volt a legeredményesebb hat találattal. A Dombi hiányzása miatt kényszerűségből beállóst is játszó Gyimesi Kittiről érdemes szót ejteni, aki „új” posztján nem nyújtott rossz teljesítményt, kétszer is betalált.

A vége azonban így is nagyarányú vereség lett. A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek nem tudtak mit kezdeni az ellenállhatatlanul játszó váciak ellen, akik bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak előkelő helyen a tabellán. A 36-25-ös vereség után lesz ideje feljavulni az MKC-nak, hiszen a következő bajnoki mérkőzésre két hét múlva, március 24-én kerül sor. Akkor kiesési rangadót játszik a csapat a Kisvárda otthonában.

Soós Viktória, az Ipress Center-Vác játékosa: "Sokat készültünk erre a mérkőzésre, szerettük volna megmutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Nem becsültük le az óváriakat, hiszen tudtuk, hogy fiatal, tehetséges játékosokból alkotják a keretet. Ráadásul a magyar bajnokság nagyon nehéz, mindenki keményen küzd a helyekért. Szeretnénk megtartani a jó formánkat és innentől kezdve csak jól játszani. Úgy látom, összeállt a csapat, hátul stabilak voltunk, elől pedig gyorsan és ami még fontosabb hatékonyan kézilabdáztunk.”

Szilágyi Zoltán az Ipress Center-Vác vezetőedzője: „Az elején nagyon jól kezdtük, ez mindenképpen döntő volt. Egy kiváló kapusteljesítmény mellett a védekezésünk is nagyon jól működött. Bár az elején azért még voltak gondjaink mire a két mosonmagyaróvári átlövő, Csala és Kopecz mozgását fel tudtuk venni. Összességében viszont egész mérkőzés alatt nagyon határozottan léptünk fel, ez volt az egyik kulcsa a sikernek. Zárt védekezésből tudtunk indításos gólokat szerezni, támadásban pedig voltak fantáziadús megoldásaink. Ha ugyanilyen formában tudjuk folytatni mindenki elégedett lesz.”

Gyimesi Kitti az MKC játékosa: „Nagyon sok hibával játszottunk. Őszintén bevallom nem tudom az okát, nagyon nagy zavar van a fejekben és nem találjuk magunkat. Nem sikerül azt a játékot a pályán bemutatni, amit amúgy tudnánk. Nagyon hamar meg kell találni a megoldást és ki kell javítani a hibákat.”

Varga József az MKC vezetőedzője: „A kézilabdázás minden tekintetében fölénk nőtt a Vác. Talán 20 perc volt az első félidőben, amikor még partiban tudtunk lenni, aztán egy 5-0-s rohammal ezt el is intézték. Sokkal nagyobb dinamikával játszottak mit mi. Nekünk nagyon jól fog jönni a rövid szünet, ami előttünk áll, a fejekben mindenképp rendet kell tenni.”

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE–IPRESS CENTER-VÁC 25–36 (10–18)
Mosonmagyaróvár, 900 néző.

Jv.: Andorka, Hucker


MKC: Szemerey – Katona 2, Csala 1, Bouti 2, Bardi 1, Kopecz 6, Bízik R. 3 Csere: Wéninger (kapus), Gyimesi 4, Élő 1, Gerháth, Hajtai 2, Bízik B. 1, Vukojevic 2. Vezetőedző: Varga József

Vác: Arenhart – Nascimento 8 (3), Soós 7, Temes 4, Helembai, Basic 4, Radoszavljevics 6 Csere: Balog (kapus), Hámori 1, S. Vukcsevics 4, Szondi, Jovetic, Kácsor 1, Sziráki, Bató 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/–, ill. 3/3

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC SE – Ipress Center-Vác 27-23 (13-11)
Junior: MKC SE – Ipress Center-Vác 26-28 (11-14)

Serdülő: MKC SE – Szombathelyi KKA 27-21 (14-10)

Hajrá csajok, hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.