Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 02. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület

Fantasztikus evezős hétvége Szegeden a Maty-éren

Fantasztikus evezős hétvége Szegeden a Maty-éren

7 versenyzővel vett részt a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a 19. Simándy Béla Nemzetközi Evezős versenyen.

A szombati napon 4 versenyszámban voltunk érdekeltek.

A Női felnőtt kétpárevezősben ahol is Gláser Rebeka és Valacsai Filippa ált rajthoz egy fiatal könnyű súlyú páros a magyar válogatott Szabó - Gyimes alkotta csapat után értek célba és így ezüstérmesek lettek.

Férfi ifjúsági egypárevezősben nagy látszámú mezőny verődött össze, összesen 38 an áltak rajhoz. Itt a Mosonmagyaróvári VSE színeiben Fördős Bence versenyzett de sajnos az előfutamában 5. helyen ért célba ezért nem jutott tovább a középfutamba és így nem tudta megismételni a kishajós válogatón elért 9. helyezését.

Férfi serdülő kétpárban a Schopf Márton - Fördős Máté alkotta csapat állt rajthoz, nekik a kitűzött cél a dobogó valamelyik foka volt, míg az előfutamot remek teljesítménnyel megnyerték és a döntőbe kerültek ezt a jó formát a döntőben nem tudták teljesíteni így a 4. helyen zárták a versenyszámot.

Férfi kormányos nélküli kettesben a mosonmagyaróvári Bodor Dániel - Mészáros Szilárd indultak, ő nekik is az előfutamokon keresztül vezetett az út a döntőig. A előfutamukban a 3. helyen végeztek így délután a döntöben szerepeltek. A fiúk kicsit rutíntalanúl versenyeztek ebben a versenyszámban, mert pár hete ültek be a váltott evezős hajóba, a döntőben 34 mp-el jobb időt eveztek, de ez is csak a 6. helyre volt elegendő.

A vasárnapi napon szintén négy versenyszámban voltunk érdekeltek. De a nagy meleg mellett a nagy ellenszél is nehezítette a versenyzők dolgát..

Női könnyű súlyú egypárevezősöknél 11 induló két előfutamban versenyzett a döntőbe kerülésért. A Mosonmagyaróvári VSE versenyzője Gláser Rebeka remekül vette az előfutamot, futamgyőztesként várhatta a döntőt. A döntőben csak a Szegedi versenyző tudta megelőzni és így az előkelő 2. helyen zárta a versenyt.

Női ifjúsági egypárevezősben Valacsai Filippa ált rajthoz és az előfutamában a 4. helyen végzett, így sajnos nem jutott tovább a döntőbe.

A férfi serdülő egypárevezősben két óvári versenyző is rajthoz állt, Bodor Dániel és Mészáros Szilárd. Nekik nem csak az ellenfelekkel kellett versenyezni, hanem a nagy erősségű oldal ellen széllel is. Ebben a versenyszámban 22 versenyző állt rajthoz, 4 előfutamban és az első négy juthatott tovább a középfutamba. Előfutamában Mészáros Szilárd 4. helyezett lett és ő résztvevője lett a középfutamnak, míg Bodor Dániel 5. helyen végzett és így nem került be a középfutamba. A középfutamban nagyon erős ellenszél volt és a könnyű óvári versenyzőnek nem igen feküdt az ellenszeles pálya és így nem került döntőbe.

A nap fénypontja volt és nagyon várták a versenyzők a férfi serdülő kormányos nélküli négypárevezőst, ahol is a kishajós válogatón elért jó eredménynek köszönhetően, a magyar válogatott színeiben induló csapat tagjai között rajthoz állt két Mosonmagyaróvári VSE-s versenyző Schopf Márton és Fördős Máté. Csapattársaik voltak még Szegedi Tamás Ganz EK és Furkó Kálmán Tisza Evezős Egylet Szolnok. A fiúk nagyon szép versenyzéssel és nagy fölénnyel nyerték ezt a versenyszámot, így kivívták a Csehországban megrendezésre kerülő ORV indulási jogot.

Felkészítő edzők: Nagy Gábor, Bujdosó Miklós

Összesítve a Mosonmagyaróvári VSE 1 arany, 2 ezüstére, 1 negyedik és 1 hatodok helyezéssel zárták a Szegedi Nemzetközi versenyt.

Gratulálok az eredményekhez és sok sikert kívánok a további hazai és nemzetközi versenyekhez!

Nagy Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.