Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Június 17. 14:09, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fegyházbüntetést szabott ki a bíróság két, tizenéveseket kirabló férfira

Fegyházbüntetést szabott ki a bíróság két, tizenéveseket kirabló férfira

Három rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, illetve annak kísérletében, valamint kényszerítés bűntettében bűnösnek mondott ki és fegyházbüntetésre ítélt két férfit a Szombathelyi Járásbíróság

- közölte az MTI-vel szerdán a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

Tóth András ismertetése szerint az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 10 év fegyházra, míg társát 6 év 6 hónap, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték nem jogerősen.

A szóvivő közleményében felidézte: a vádlottak 2020. június 4-én hajnalban Szombathely főterén belekötöttek négy, zenét hallgató fiatalba, akiket késsel fenyegetve bírtak rá mobiltelefonjaik és pénzük átadására. Két fiatalt meg is ütöttek. A nyomozók megtalálták és lefoglalták a fiataloktól eltulajdonított értékeket, így a kár megtérült.

Az ítéletet az ügyész minkét vádlott esetében tudomásul vette, a vádlottak és védőik viszont a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében fellebbeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott