Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Március 19. 03:16, szombat | Helyi
Forrás: „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány

FELHÍVÁS a „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány programjának támogatásához

FELHÍVÁS a „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány programjának támogatásához

2010. január és július között a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 5000 gyereknek osztott heti rendszerességgel vitamin és fehérjedús csomagot. Ezt az eredményt több ezer felnőtt segítségének köszönhetően érhettük el.

Az idei akciókban elsősorban az ő támogatásukra számítunk, de reméljük, hogy nagyon sokan fognak csatlakozni. Mindenkire szükség van. Ezt a tavalyi „tűzoltó” akciót fenntartható segítséggé akarjuk átalakítani. Azt szeretnénk elérni, hogy a 100%-os étkezési
támogatásra jogosult gyerekek családjai közül minél több család számára biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy az egész évre szükséges zöldség és fehérje szükségletüket ők maguk meg tudják termelni. Ezért csomagok helyett mindannyiuk számára biztosítjuk az éves zöldség szükséglet előállításához a kellő vetőmag mennyiséget, illetve a fehérje előállítást biztosító kisállatokat (választható opciók: napos csirke, napos kacsa, nyúl, kecske, malac. A tejelő kecskét elsőként a települések óvodái számára ajánljuk fel. Ahol készség mutatkozik az Alapítvány az iskolai kertek számára is biztosítja a vetőmagot).

A program beindításához kérjük az érintett önkormányzatok aktív segítségét. Elsősorban azt, hogy a település összes hátrányos helyzetű családját vonják be, másodsorban az érintett családok munkájának támogatására mozgósítsák a falugondnokokat, pedagógusokat, szociális munkásokat, civil szervezeteket és minden jó szándékú, segíteni kész lakost.

Ezen túl az önkormányzatoktól kérjük, biztosítsák:

• a szükséges segítséget az ólak, kerítések, ketrecek elkészítéséhez (bontott tégla, deszka)

• amennyiben szükséges és lehetséges szociális földet az Alapítvány által biztosított kisállatok számára és az éves takarmány megtermeléséhez (Az ehhez szükséges vetőmagot az alapítvány biztosítja.)

• a vetőmagokból származó növények többsége nem igényel vegyszeres kezelést, így az lehetőséget ad 3 éven belül minőségi bionövények termesztésére, és ahol erre mégis szükség van, annak biztosítását kérni lehet az önkormányzatoktól (biztonsági okokból a mérgező anyagok kezelését nem lehet gyerekes családokra hárítani).

• mivel az Alapítvány az erre rászorult családoknak csupán 3 db kerti szerszámot tud biztosítani (ásó, kapa, gereblye), arra kérjük az önkormányzatokat, hogy az arra rászoruló családok munkáját segítsék legalább azonos számú szerszámmal.

Legfőképpen azonban mindazok támogatását várjuk, akik felnőttként hajlandóak felelősséget vállalni azért a mintegy 200.000 gyerekért, akik az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében nem jutnak a fejlődésükhöz szükséges megfelelő minőségű élelmiszerhez. Ezek a gyerekek ugyanis egytől egyig a MI gyerekeink: ők Magyarország jövője.

Hegedüs Zsuzsa
a Minden Gyerek Lakjon Jól!
Alapítvány kuratóriumának elnöke

Honlap: www.mindengyereklakjonjol.hu
Mobil szám: 30/661-1840
E-mail: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu
SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen