Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2018. Október 03. 14:07, szerda | Belföld

Felléphet-e az igazságszolgáltatás a zaklatókkal szemben? Lázár János az internetes zaklatásról tart előadást

Felléphet-e az igazságszolgáltatás a zaklatókkal szemben?  Lázár János az internetes zaklatásról tart előadást

Lázár János a magyar politikai szféra szereplői közül elsőként tart előadást a cyber-bullying megoldásának jogi lehetőségeiről Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs csúcstalálkozóján, a BrandFestivalon. 

Kutatásokszerinta magyargyerekek(10-18közötti korcsoport)88 százalékának van profilja valamilyen közösségi oldalon, és minden harmadik gyermeket ért már valamilyenszintűzaklatása világhálón keresztül.A hazai adatok szerinta gyermekek 80 százaléka nagyonkomolyproblémának tartja az online bántalmazást, súlyosabbnakakár, mint a fizikai vagy lelki erőszakot.Az áldozatok 93%-a élt át magányt, szorongást, negatív érzelmi vagy depresszív tüneteket a zaklatás következtében.A kutatásból az is kiderül, hogy csupánminden tizedik gyerekmersegítségetkérni, és a szülők mindössze fele tud arról, hogy gyermeküket bántalmazás érte.Továbbá komoly gondot jelent, hogy az érintettek legtöbbször nem tudják, hova forduljanak segítségért, valamint azt sem, hogy milyen lépéseket tehetnek a zaklatóval szemben.A problémaglobálisés egyre szélesebb rétegeket érint, miközbenazakár a gyermekeket, akár a felnőtteket ért internetes zaklatás jogi hátterenem tisztázott, illetve rendkívül összetett jogi változtatásokat követel.

Lázár János, országgyűlési képviselőoktóber 18-ánhazánklegnagyobb kommunikációs konferenciáján,aBrandFestivalontart előadást az online zaklatások jogi vonatkozásairól, illetvea biztonságos online környezet megteremtésének lehetőségéről. A magyar politikai közélet idei legerősebb social média növekedését elérőszereplője,2018. március 1-jén indította el hivatalos Facebook oldalát. A valóban kétoldalú csatornán számtalan megkeresést kapott, melynek témája az internetes inzultálás és annak több formáját, ezáltal saját élményeit is meg fogja osztani a közönséggel.

Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülőBrandFestival-on, a „Heroes&Stories” alapgondolat menténelemzia jövőt a többmint 100 előadó.A fesztivál idei tematikájában a legmeghatározóbb piaci és technológiai trendek közülacyberbullyingkitüntetett figyelmet kap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 16:40, hétfő | Belföld

Sulyok Tamás: fontos Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya

Kiemelt fontosságú Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya szövetségesi és stratégiai szempontból is - mondta a magyar államfő hétfőn sajtótájékoztatón Sopronban.

2024. Augusztus 19. 08:48, hétfő | Belföld

Augusztus 20. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

2024. Augusztus 18. 08:28, vasárnap | Belföld

Augusztus 20. - Egyedülálló drónshow várja a közönséget kedden

Ezerháromszáz drón összehangolt repülése teszi még látványosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot, a szervezők több mint egy éve készülnek a produkcióra, amely Magyarország történelme és kulturális öröksége előtt tisztele

2024. Augusztus 18. 08:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: