Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 16. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Fémgyűjtés családi vállalkozásban

Fémgyűjtés családi vállalkozásban

A vasúti sínek mentén, egy kézikocsival szállították el az összegyűjtött több tucat radiátort és más fémhulladékokat azok a tolvajok, akik apránkét tették készpénzzé „gyűjteményüket”.

A közeli hulladékudvarban adták le vasárut.

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2013. május 14-én, hogy Mosonmagyaróvár külterületén, egy nagyvállalat zárt épületébe törtek be ismeretlenek és radiátorokat, fémtárgyakat, tulajdonítottak el. A falban futó vezetékeket is megrongálták. Egy elkövetőt a helyszínen tartanak vissza.
A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 35 éves mosonmagyaróvári asszony férjével és annak hajléktalan barátjával először május elején tört be a vállalt régi, körbekerített zárt épületébe. Azóta „dézsmálták” az ott talált radiátorokat és fémhulladékokat. Az elszállítással sem bajlódtak. Az árut kézikocsira pakolták, majd gyalogosan vágtak neki a közeli hulladékudvarnak, ahol a gyűjtött fémet értékesítették. Mintegy harminc radiátor és különböző fémhulladékok írhatók számlájukra, mellyel több százezer forint kárt okoztak a telephely tulajdonosának.
A fuvarozó trióról lebukásuk előtt egy órával korábban már érkezett bejelentés, amint a sínek mentén haladtak a lopott értékekkel.

Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.