Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. Május 31. 02:59, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fémgyűjtők rombolják, pusztítják tovább a hegyeshalmi határátkelőt

Fémgyűjtők rombolják, pusztítják tovább a hegyeshalmi határátkelőt

Eddig tizenhárom betöréssel gyanúsítják a rendőrök azt a férfit, akit társával a minap értek tetten, amint éppen a hegyeshalmi határátkelőt bontották szét. Az elkövetők fémre vadásztak, ennek során mindent törtek-zúztak a Győr-Mo

Éppen a hegyeshalmi régi határátkelőt bontotta két férfi a minap az esti órákban, amikor a rendőrök tetten érték őket. Az elkövetők különféle fémeszközöket szereltek, téptek és rúgtak le az átkelő épületében, majd pakoltak össze, amikor a rendőrök lefülelték őket. A két győri férfit előállították, majd a nyomozás során gyorsan kiderült, hogy egyikük számos hasonló, a közelmúltban történt bűncselekménnyel összefüggésbe hozható.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a 44 éves S. Ferenc összesen tizenhárom, a környéken történt betöréssel gyanúsítható. A férfi nem válogatott, látogatott meg hétvégi házakat, sporttelepet, kollégiumot és vállalkozások telephelyeit is. A zsákmány azonban mindenhol hasonló volt, szinte kizárólag fémtartalmú tárgyakat vitt el. Így legutóbb is a határátkelőn, ahol csaptelepeket, radiátorokat, kábeleket szedett össze. A legtöbb esetben a rongálással okozott kár többszörösen meghaladta az ellopott értéket.

Minderre tekintettel a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kezdeményezte az egyébként büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség, ügyészség és bíróság hathatós együttműködése eredményeként a gyanúsított elfogása után tizenhat órával a bíró el is rendelte az előzetes letartóztatását. Az ügyben tovább folyik a nyomozás, ami során vizsgálják azt is, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e a közelmúltban történt más hasonló bűncselekményekkel.

Kábeleket, csaptelepeket, mosogatókat zsákmányoltak az elkövetők, közben pedig törtek-zúztak az épületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek